De unde luam bani daca vrem sa pornim o afacere?

Scris de 

Momentul absolvirii facultății aduce cu sine și o trezire la realitate. Mult prea bruscă poate. Ne dăm seama că maturitatea nu mai pare atât de îndepărtată, că am crescut mai repede decât ne-am fi dorit și că ideea de a fi adult nu mai pare atât de interesantă cum ni se părea în adolescență. Și după ce ieșim triumfători de la examenul de licență, cu note maxime și fericiți că s-a mai dus o grijă, ne întrebăm naivi și temători: Și acum?

Iar răspunsurile se îmbracă în tăceri stânjenitoare și priviri buimace. Cei mai răbdători dintre noi vor dori să intre în sistem, vor aștepta și vor lupta pentru postul pentru care au muncit în toți anii de facultate. Cei mai curajoși, în schimb, nu vor sta pe gânduri și vor pune bazele unei afaceri care să le aducă satisfacție financiară cât mai repede. Pentru acești curajoși, Campuscluj.ro vine azi cu câteva sfaturi utile de pus în practică dacă te gândești serios să începi o afacere. Prima întrebare este, fără doar și poate, cine ne finanțează nu-i așa? Iată câteva variante prezentate de noi care pun în balanță atât avantajele, cât și dezavantajele lor.

 

De la cunoștințe?

Prieteni avem cu toții. Unii mai avuți, alții mai cumpătați din punct de vedere financiar. Însă se prea poate ca cei care au deja propriile afaceri să fie încântați la gândul investiției într-un proiect proaspăt, cu idei tinerești, actuale și aducătoare de profit. Iar dacă mai ai și avantajul de a fi considerat un om responsabil și serios printre cunoștințele tale, s-ar putea să ai doar de câștigat. Unul din atuurile de bază ale acestui gen de împrumut este faptul că nu vei avea un deadline fix de respectat pentru înapoierea sumei, iar dacă persoana îți este și apropiată se poate să te scutească și de plata dobânzii. Cu toate acestea, dacă nu ești sigur de cum va funcționa această idee pusă în practică și ai avea nevoie de un sfat avizat, s-ar putea ca această cunoștință să nu îți prea fie de ajutor.

 

Dar ofertele băncii?

Ei bine, ideile proaspete de care vă spuneam deja sunt privite cu ochi încrezători și de bănci. Tinerii absolvenți vor avea parte de oferte foarte tentante din punctul de vedere al împrumuturilor. Apoi, un alt avantaj este că banii vor putea fi returnați în rate, iar de girat poți gira cu mașina sau cu sediul unde intenționezi să pui bazele afacerii tale. Însă, nu uita că dobânda ce vine odată cu împrumutul bancar este destul de pipărată și s-ar putea să ai probleme. Mai ales dacă lucrurile nu ies tocmai bine de la începutul micului business.

 

Ce zici de un investitor?

În ceea ce privește punctele forte ale alegerii unui investitor, experiența acestora în afaceri îți va fi de mare folos, fără îndoială. Apoi, faptul că vei beneficia de capital imediat este un alt element pozitiv pe care trebuie să îl ai în vedere și să fii sigur că dacă un investitor dorește să-ți ofere o scară de lansare pe piața business, înseamnă că afacerea ta are un potențial enorm. Totuși, acest lucru vine și cu dezavantaje. O investiție de soiul acesta va fi destul de greu de obținut, iar el va deveni automat acționar la afacerea pe care tu dorești să o pui în picioare. Acest lucru înseamnă automat că nu vei mai putea lua decizii singur.

  

Fondurile europene – soluția?

Avantajul indubitabil al acestor împrumuturi are în vedere faptul că suma este nerambursabilă și că fondurile europene sunt destul de ușor de obținut în momentul de față. Dar dacă discutăm și de dezavantaje, sumele se vor deconta abia în timp. Așadar, tot vei avea nevoie de bani la început pentru a putea susține business-ul în începuturile sale ,,tulburi”.  

 

Sursa foto: examiner.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.