100 de companii vor sa angajeze 1.000 de studenti

Scris de 

Vești bune pentru noi, studenții, vin direct de la angajatori. În perioada 12-22 decembrie 2012, SmartDreamers a realizat un studiu pe un eşantion de 100 de companii şi 300 de studenţi, cu scopul de a identifica atât percepția companiilor asupra studenților ca angajați, cât și percepția studenților asupra companiilor ca angajatori. 77% dintre companiile participante consideră că experienţa profesională nu este obligatorie în procesul de angajare a tinerilor și 91 % dintre studenți doresc să muncească în timpul studiilor.

Rata de şomaj în rândul tinerilor reprezintă una din cele mai mari probleme la nivelul Uniunii Europene. În prezent, 24% din persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani nu au un loc de muncă. Germania şi Austria au cea mai mică rată de şomaj în rândul tinerilor, cu 7,6%. La polul opus se situează Spania şi Grecia, cu 55.9%, respectiv 59.1%. În România, rata şomajului în rândul tinerilor este de 22.2%, faţă de 6.7% rata de şomaj generală, conform datelor Eurostat.

 

Piedica cea mai mare în procesul de angajare, din perspectiva studenţilor, este lipsa de experienţă. Cu toate acestea, 77% dintre companiile participante la studiu consideră că experienţa nu este obligatorie.

 

Accentul studenţilor, în ceea ce priveşte programul de muncă, este orientat către un program flexibil, de tip part-time. Aşa cum este de aşteptat, studenţii sunt orientaţi către un program de muncă care să nu afecteze programul şcolar.

 

După cum arată acest studiu, companiile au nevoie de tineri, iar tinerii au nevoie de locuri de muncă. Cele 100 de companii respondente și-au exprimat nevoia de a angaja un total de 1.000 de studenți în 2013. Cu toate acestea, rata şomajului rămâne foarte ridicată. Una dintre cauzele majore este mecanismul de angajare ce implică o birocrație ridicată.

 

Pentru a simplifica mecanismul de angajare și a veni în sprijinul celor care sunt în căutarea unui loc de muncă, cei de la SmartDreamers au creat un sistem de forță de muncă la comandă. Acest sistem va permite companiilor să acceseze, rapid și ușor, forță de muncă, în regim permanent sau temporar. În ceea ce privește studenții, aceștia vor găsi oferte de muncă cu program flexibil, adaptate nevoilor și abilităților lor.

 

Sursa foto: news.ebru.tv

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.