Ce fel de pariuri sportive alegem : pariuri live sau clasice?

Scris de 

Pariurile sportive au devenit in ultima vreme o sursa de venit pentru tot mai multi tineri, amatori de sporturi. In functie de varianta de joc aleasa : pariuri pe rezultate live sau rezultate pariuri , exista mai multe tipuri de pariuri :

 

Pariuri live

Pariurile live sunt acele pariuri care sunt puse in perioada de desfasurare efectiva a evenimentului. Ele se mai numesc 'in-running bets', 'live betting', sau 'in-play betting'. Aceste tipuri de pariuri sportive au aparut pe piata doar in ultimii ani si le putem gasi doar la cateva case de pariuri din lume.

 

Aparent, in cazul pariurilor live, pariorul  are avantajul ca poate vedea desfasurarea meciului la televizor (sau pe teren). Totusi acest avantaj nu se poate ridica niciodata la nivelul caselor de pariuri, care pe langa faptul ca primeste infomatia 'live' despre desfasurarea meciului mai repede dacat un parior obisnuit (transmisiuni real-time, folosirea transmisiunilor TV terestre in locul celor via satelit, oameni detasati la meciuri), mai are cate un om specializat (bookmaker) care dirijeaza toate informatiile primite, printre care si mizele si cotele puse pana la momentul respectiv.

 

Pariuri clasice

Pariurile clasice sunt acele pariuri care se pot pune doar inaintea inceperii efective a evenimentului. Aceste tipuri de pariuri sportive se pot plasa fie la o casa de pariuri online, fie la agentii de pariuri unde se plateste cu bani cash, primindu-se in schimb bilete pariuri . Avantajul acestor tipuri de pariuri este dat de miza maxima ce se poate pune pentru un pariu simplu. Daca la pariurile live, mizele maxime admise nu depasesc in general valoarea a catorva sute de dolari, la pariurile clasice aceasta sume maxime riscate pot fi de cel putin 10 ori mai mare.

 

Pariurile clasice se impart in 4 subcategorii:

 

Pariuri directe

Pariurile directe sunt acele pariuri prin care se alege castigatorul partidei sau egalitatea la incheierea timpului regulamentar de joc

 

Pariuri cu handicap

Pariurile cu handicap sunt acele pariuri prin care se acorda un avantaj de puncte (sau subunitati de puncte) echipei considerate de catre casa de pariuri a fi in dezavantaj asfel incat cotele sa fie echilibrate in jurul cotei de 2.00.

 

Pariuri de total

Pariurile de total sunt acele pariuri prin care se alege numarul de puncte totale inscrise in timpul regulamentar de desfasurare a evenimentului sportiv. Aceste tipuri de pariuri pot fi cu doua evenimente posibile 'sub total' sau 'peste total' sau cu trei evenimente posibile 'sub total', 'peste total' si 'exact total'.

 

Pariuri cu valoare

Termenul "pariuri cu valoare" sau "pariuri valoroase" este traducerea literară din limba engleză al expresiei "value bets", acest tip de pariu valoros totdeauna presupunănd existența unei cote supra apreciate.

 

Formula de calcul al pariurilor valoroase: Valoarea pariului: cota selecției * estimarea procentuala / 100 > 1

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.