Canabisul este cel mai consumat drog in universitatile din Cluj

Scris de 

Conform unui studiu al Agentiei Nationale Antidrog pe anul 2012 realizat în rândul studenţilor din opt centre universitare din România, reiese faptul ca 23,2% au consumat cel putin o data droguri. Cel mai consumat este canabisul (20,9%), urmat de ecstasy, ciuperci halucinogene, ketamină, cocaină, LSD şi amfetamine. Heroina înregistrează valori sub 1%. Substanţele noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP) au o prevalenţă pentru consumul de-a lungul vieţii de 9,5%, iar consumul de tranchilizante fără prescripţie medicală înregistrează valoarea de 3,6%.

In municipiul Bucureşti este concentrată cea mai mare parte a populaţiei consumatoare de heroină, in municipiul Cluj - Napoca şi municipiul Timişoara cel mai consumat drog este canabisul, in municipiul Iaşi consumul de medicamente fără prescripţie şi alcool, în timp ce, în municipiul Constanţa, toate celelalte tipuri de consum identificate sunt nesemnificative, în afara consumului de SNPP.

 

Potrivit rezultatelor care a avut ca grup-ţintă elevii români în vârstă de 16 ani, se observă creşteri ale consumului de-a lungul vieţii pentru aproape toate tipurile de substanţe psihoactive analizate (fac excepţie tranchilizantele şi sedativele utilizate fără prescripţia medicului şi pastile administrate în combinaţie cu alcool). Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în cazul prevalenţei consumului de canabis / haşiş - 7,2%, de substanţe inhalante - 7,2% şi de amfetamine - 1,7%.

 

Sursa foto : nydailynews.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.