Care a fost prima pereche de blugi din lume?

Scris de 

Nu o sa va vina sa credeti, dar Levi Strauss s-a nascut in Buttenheim, Bavaria pe data de 26 februarie 1829. Atunci cand Levi Strauss a auzit despre goana dupa aur din California, el a migrat la San Francisco, in speranta de a face avere. El insa, nu a avut planuri de a face o mare avere din aur ca altii. Prin anul 1853, el a devenit cetatean american, iar la inceputul lunii martie si-a infintat propia afacere en-gross, de unde se distribuiau haine, umbrele, lenjerie etc.

Prima adresa de afaceri pe care a avuto Levi a fost strada 90 Sacrament, fiind denumit Levi Strauss . Prin anul 1866, dupa mai multe miscari si schimbari de nume, Levi Strauss & Co si-a gasit in sfarsit o casa la 14-16 Battery Street. Acest loc a fost casa companiei pentru urmatorii patruzeci de ani.

 

In anul 1872, Jacob Davis un client regulat, la contactat pe Levi . El a explicat modul in care a se puteau creea pantalonii rezistenti. La data de 20 mai 1873, Jacob Davis si Levi Strauss au acordat un brevet pentru creearea pantalonilor mai puternici. Aceasta a fost nasterea blugilor albastri.

 

Utilizarea blugilor in vremurile moderne a trecut de la capitolul salopeta de lucru la capitolul confectii de toata ziua, fiind in prezent un articol vestimentar preferat de tinerii din intreaga lume, indiferent daca era vorba de imbracaminte de dama sau de barbati. Dar in mod evident moda se schimba periodic iar tinerii incep sa se orienteze si catre alte tipuri de imbracaminte. Asa ca prin preregrinarile noastre pe net am identificat pe afaceritextile.ro, sectiunea confectii dama ceva producatori care pot oferi alternative clasicilor jeansi.

 

Pentru o buna familiarizare in legatura cu diverse modele  de pantaloni, puteti vizita magazinul online al furnizorilor de textile, confectii si tricotaje din Romania – Afaceritextile. In afara de imbracaminte de dama, sau orice fel de haine doriti, aici veti putea gasi sortimente variate de blugi pe toate gusturile, de la blugi deschisi la culoare la blugi inchisi la culoare.

 

Sursa foto : rendipia.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.