De ce sunt atrasi oamenii de pariuri sportive

Scris de 

Desi in mare parte din Statele Unite si Europa, pariurile sportive sunt interzise, la noi in tara lucrurile stau putin diferit. La noi piata pariurilor este inca in faza incipienta si asta datorita faptului ca in perioada comunista erau interzise astfel de activitati dar si faptul ca romanii nu au atat de multi bani ca in alte tari din vest.

 

O alta problema este perceptia publicului si a statului, pariurile fiind incluse in categoria jocurilor de noroc si sunt taxate diferit fata de alte activitati. In Anglia spre exemplu pariurile sportive sunt incluse in categoria Leisure, adica divertisment. Daca ar fi reglementata corespunzator, s-ar putea dezvolta profesii noi precum bookmaker, operator pariuri sau supervisor retea pariuri.

In ciuda acestor piedici pe care le intampina, oamenii se simt atrasi de aceasta activitate. Care ar putea fi explicatia?

 

1. Din simplul fapt ca oamenilor le place sa parieze

Au fost efectuate experimente în care porumbeii au posibilitatea de a alege între două butoane, fiecare alimentant cusca cu mancare. Un buton va da mâncare la fiecare zece apasari. Alt buton va distribui alimentele la un număr aleatoriu de apasari, între trei și douăzeci. Chiar si dupa ce au invatat cum functioneaza butoanele, porumbei preferau sa mearga pe varianta aleatorie, in speranta ca vor primi mancarea mai repede.

 

2. Pentru ca iubesc sporturile

Oamenii pariaza deoarece sunt atrasi de sport. Dezvoltara tehnologica a permis televizarea excesiva a sporturilor si practic in orice zi din an, poti paria pe echipa de fotbal favorita, jucatorul de tenis sau la curse de cai.

 

3. Pentru amuzament

Mai ales daca vorbim de sporturi gen tenis sau calarit, unde poti paria contra unui prieten si sa-i arati ca ai mai mult fler ca el. E recomandat totusi sa te interesezi in prealabil care este biletul zilei si sa nu pierzi bani folosindu-ti doar intuitia.

 

4. Pentru adrenalina

Sportul fara pariere parca isi mai pierde din farmec. Ai parte de o satisfactie si simti adrenalina cum iti pompeaza prin vene cand in minutul 90+3 echipa ta invinge marea rivala cu 1 la 0 si iti iese si biletul la pariuri. Efectul poate fi si invers daca tii cu echipa care pierde :)

 

5. E mai mai sigur ca in trecut

Pentru ca exista acum multe agentii de pariere online, nu mai e nevoie sa cobori pana la agentia din colt, sa stai in fum de tigara cand vrei sa cumperi un bilet. Alt avantaj este ca stai in fata televizorului si in acelasi timp parieze pe scoruri live sau numarul de cornere dintr-un meci.

 

In videoclipul de mai jos psihologul Barbara Mellers ne mai da cateva motive pentru care oamenii sunt atrasi de pariuri sportive.

 

Probabil ca mai sunt si alte motive decat cele expuse mai sus dar parerea mea este ca parierea ar trebui sa fie doar pentru divertisment si nu un stil de viata. Tu ce parere ai?

 

Sursa foto : kaixin001.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook