Burse de studiu/cercetare in dezvoltare/cooperare internationala 2014

Scris de 

În cadrul proiectului „Formarea tinerilor experţi români în domeniul dezvoltării internaţionale”, ARCADIA lansează concursul de propuneri de proiecte de cercetare, în vederea finanţării de vizite de studiu în ţările în curs de dezvoltare cu prioritate în ţările din zona Europei de Est. Programul de burse de studiu se desfăşoară în perioada martie-iulie 2014, iar termenul limită pentru înscrierea în concurs este 4 aprilie 2014. Selecţia este continuă, astfel că recomandăm trimiterea aplicaţiilor cât de curând posibil.

Programului de burse se adresează studenţilor cetăţeni români înscrişi la programe de master sau doctorat în cadrul unei universităţi din România şi care doresc să se specializeze în domeniul dezvoltării internaţionale. Prin acest program studenţii beneficiază de o bursă de maxim 700 euro pentru efectuarea unei vizite de studiu cu o durată maximă de 7 zile în ţările în curs de dezvoltare şi de un program de consiliere academică online pentru pentru rafinarea meteologiei aferente studiului şi dezvoltarea abilităţilor de scriere academică;

 

Bursierii vor avea posibilitatea să îşi prezinte lucrările elaborate în urma efectuării vizitelor de studiu în cadrul conferinţei internaţionale ARCADIA „The development approach of CEE donors: Priorities, actors and frameworks” (Cluj Napoca, 15 iunie 2014), urmând că lucrările, în forma lor finală, să fie publicate în revistă Romanian Internaţional Development Review.

 

Temele propunerilor de cercetare trebuie să fie în strânsă legătură cu priorităţile politicii naţionale de cooperare pentru dezvoltare. Printre temele propuse se numără: Tranziţia spre democraţie; Dezvoltarea economică sustenabilă în contextul schimbărilor climatice; Identitatea României ca stat-donator în raport cu ţările beneficiare ale asistenţei pentru dezvoltare; Analiza impactului unor proiecte de asistenţă tehnică derulate de MAE în ţările prioritare (se vor pune la dispoziţia candidatului documentele de proiect necesare de către echipa MAE).

 

Zonele prioritare pentru efectuarea vizitelor de studiu sunt Europa de Est şi Caucaz (Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Republica Moldova).

 

Pentru mai multe informaţii despre programul de burse şi înscriere accesaţi:

http://arcadianetwork.org/projects/training-romanian-young-professionals-in-international-development/

Sau: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Visit ARCADIA at: http://arcadianetwork.ning.com/?xg_source=msg_mes_network

 

 

 

sursă foto: arcadianetwork.org

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.