A fost inventata aplicatia care va revolutiona transportul comun in Cluj

Scris de 

A fost creată aplicația care să-i ajute pe cei care așteaptă mijloacele de transport în comun în Cluj. O echipă de IT-iști clujeni a creat o aplicație pentru smartphone și tablet în acest sens, la fel ca în marile metropole europene.

Această aplicație îți spune exact unde se află autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul și în cât timp ajunge în stația ta. Potrivit citynews.ro, aplicația a fost realizată în cadrul unui Hackaton de 24 de ore care a avut loc la Cluj la sfârșitul săptămânii trecute.

 

Noi am făcut un proiect prin care ne propunem să urmărim în timp real mijloacele de transport în comun din Cluj, unde se află, în cât timp ajung în staţie şi să oferim o aplicaţie mobilă care să înlocuiască ceea ce vezi în oraşele din străinătate, acele afişaje. De exmplu, eşti în birou, ai o staţie în apropiere, aplicaţia îţi spune când trebuie să cobori. Dacă te duci în Cluj, în orice staţie, dacă găseseşti un orar, îţi arată când porneşte autobuzul din staţia capăt de linie.

Avem colegi din străinătate care vin la noi şi cred că sunt în lumea a treia când văd sistemul acesta de transport în comun. Am zis că trebuie să facem ceva, dacă tot ne lăudăm că suntem un oraş inovativ, capitală culturală europeană.

Deocamdată suntem la nivel de prototip, la care am lucrat vreo 18 ore. Am dormit aproximativ o jumătate de oră”, a spus Vlad Botoş, unul dintre cei trei informaticieni care au lucrat la proiect, citat de citynews.ro.

 

Cum funcționează aplicația?

1. Smartphone-ul trebuie să scaneze un cod QR care va exista în fiecare stație.

2. Apoi, codul respectiv te trimite către aplicație.

3. Va apărea o hartă care prezintă mijloacele de transport care se apropie de stația în care ne aflăm, precum și o estimare a timpului în care ajung.

4. Informațiile se actualizează automat.

 

Sursa: citynews.ro

Sursa foto: napocafm.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.