Universitatile din Romania incalca statutul studentilor!

Scris de 

Continuăm cu știrile din seria „Universitățile din România încalcă drepturile studenților”. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a scos la iveală un nou raport făcut în urma „interogării” a 30 de universități publice și private din România, iar rezultatele nu sunt tocmai fericite pentru studenții români.

Peste 80% dintre universităţi acordă burse sociale ce nu acoperă costurile minime de cazare şi masă, iar în aproape 60% dintre acestea nu se pot cumula cu bursele de merit sau performanţă.

 

Mai mult, în peste jumătate dintre universităţi, studenţilor cu dizabilităţi nu li se asigură condiţii necesare pentru desfăşurarea normală a activităţilor academice, sociale şi culturale.

 

Raportul face referire şi la aşa-numitele taxe ilegale percepute studenţilor de unele universităţi. Deşi ar trebui să fie gratuite, studenţii plătesc pentru eliberarea anumitor acte cum ar fi foaia matricolă, diplomele de licenţă, master şi doctor, carnetul de student sau permisul la bibliotecă.

 

Raportul a fost realizat pe baza răspunsurilor date în primele două luni ale anului de reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti din 30 de universităţi publice şi private. Pentru a vedea și alte rezultate ale raportului ANOS dă click aici.

 

Sursa: edu-news.ro

Sursa foto: pinterest.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.