Marea Britanie se confrunta cu stocuri scazute de paleti din lemn

Scris de 

Cresterea dramatica a preturilor paletilor din lemn este susceptibila de a afecta piata din Marea Britanie in lunile urmatoare, din cauza stocurilor mici de cherestea. Acesta este avertismentul puternic dat de Jim Hardisty, Directorul Goplasticpallets.com, dupa o intalnire recenta organizata de Confederatia producatorilor de ambalaje si paleti din lemn (Timber Packaging and Pallet Confederation - TIMCON), care a prognozat ca anul 2014 va incepe cu o presiune acuta cu privire la disponibilitatea de cherestea pentru productia de paleti.

Jim Hardisty a declarat: "Rapoartele sugereaza ca stocurile de lemn din Marea Britanie sunt la cel mai mic nivel din toate timpurile. Sectorul constructiilor, conditiile meteorologice recente si cererea mare de lemn pe pietele externe, in special Orientul Mijlociu, Africa si China, au creat furtuna perfecta pentru industria paletilor din lemn. Piata nu poate satisface cererea si cum fabricile lucreaza deja la capacitate maxima, este putin probabil ca vor putea acoperi toate cererile pentru restul anului".

 

Conform www.afacerilemn.ro, toate pietele vor cherestea: Canada a fost afectata de atacul gandacului, fortand China sa cumpere lemn din Rusia si Scandinavia. Renasterea Boom-ul imobiliar din America declanseaza cresterea importurilor din Europa, Africa de Nord, Egipt si Orientul Mijlociu, care pune, de asemenea, presiune pe cerere. Multe dintre celelalte piete globale vor plati mai mult pentru a-si asigura aprovizionarea cu lemn. Desemenea se anticipeaza ca trendul pentru europaleti va continua si in acest an.

 

Toti acesti factori vor duce astfel la reducerea procesului de aprovizionare si cresterea preturilor, mai ales daca cele 180.000 de case noi ce urmeaza a fi construite in Marea Britanie in acest an devin realitate.

 

Acum, mai mult decat oricand este momentul de a investi intr-o alternativa la paletii din lemn, precum paletii din plastic, care sunt o solutie durabila, igienica si eficienta din punctul de vedere al costurilor.

 

Sursa foto : thegamez.net

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.