Interviu cu Gabriela Nicut – Product Manager Kerastase (L’Oreal Romania)

Scris de  Noi 26, 2013

Are 27 de ani și a pornit la drum înarmată cu multă răbdare și perseverență, cu un program de trainee, urmat de poziții pe sales și junior product. În prezent este responsabilă de viața unui brand high-end, într-o viață profesională  ”câteodată mai chill, câteodată cam hyper€”.

SmartDreamers: Cum arată synopsisul parcursului educațional și profesional?

 

Am terminat un liceu cu profil real în Mangalia, mate-info mai exact, deși cu sufletul mereu am fost o umanistă. Drept urmare, când mi-am ales facultatea am luat în calcul Comunicare la SNSPA și Științe Politice în cadrul Universității din București. Ar fi mai fost o a treia opțiune, ATF-ul, însă pe atunci influența parentală și-a pus pecetea în mod categoric. Anyway, long story short, am optat până la urmă pentru Științe Politice secția în limbă engleză.

prezentare-Kerastase-1024x680

Deși teoretic€, chiar și practic, o diplomă cu specialitatea de ”analist politic” nu este foarte explicită, nu regret deloc această opțiune. După un liceu unde învățatul de multe ori coincidea cu €œmemorat ”pe de rost”, în facultate am descoperit ce înseamnă să îți susții o idee, prin argumente pro și contra, ce înseamnă un research, ce înseamnă o dezbatere, o examinare a cunoștințelor prin corelații logice, libertatea și responsabilitatea de a extrage ceea ce este relevant dintr-o bibliografie (nu un suport de curs). Practic, facultatea mi-a format un mod de a gândi și de a aborda un subiect, la modul pertinent, conștient, informat.

 

Încă din facultate am început să lucrez la L’Oréal, în cadrul Diviziei de Produse Profesionale (adică produse ce se găsesc doar în saloanele de coafură partenere). Am avut șansa să trec aproape prin toate brandurile diviziei (Kérastase, L’Oréal Professionnel, Matrix), în diverse ipostaze: asistent al departamentului de educație, sales și marketing.  

 

SmartDreamers: Ce presupun proiectele-taskurile la care lucrezi?

 

O poziție de marketing implică mai multe perspective.

 

Una este cea pe termen lung, mai precis, trebuie să ai în minte o viziune despre brandul pe care îl reprezinți, unde este acum, cu ce heritage vine și unde crezi tu că trebuie să ajungă.

Iar alta ține de daily tasks, care trebuie să fie în sinergie cu perspectiva anterioară. În plus, percepția generală despre marketing este că totul ține de creativitate, un aspect parțial adevărat.

 

Un Product Manager este responsabil de implementarea imaginii unui brand, iar acest lucru de cele mai multe ori trebuie să aibă în spate niște analize de piață relevante. Altfel, totul ar fi prea empiric. Dacă știi exact, prin cifre, ce trebuie să gestionezi, în ce moment (printr-o abordare a business-ului intern, dar și a concurenței), atunci toate acțiunile de marketing merg la punct lovit, punct ochit.

 

Citește interviul integral aici: smartdreamers

Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 13:21
Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.