"Imparte Bucurie" - terapie prin arta la Spitalul de Urgenta pentru Copii

Scris de 

Spiderman, Elsa, Superman, Albă ca Zăpada și un Minion năstrușnic i-au bucurat pe copiii internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca! Vizitele supereroilor au făcut parte din programul ediției „Împarte Bucurie” al proiectului de terapie prin artă realizat de Asociaţia Create.Act.Enjoy. Prima etapă a proiectului „Împarte Bucurie” s-a încheiat după două săptămâni petrecute alături de micii pacienți, timp în care actorii și voluntarii asociației au interacționat cu peste 1.500 de copii, părinți, bunici, asistente și medici în cadrul a patru momente artistice itinerante.

 

Supereroi, clovni jucăuși, fascinante personaje de basm – creație a designerului Călina Langa, sau mimi muzicali au colindat toate saloanele spitalului pentru a dărui flori, baloane, fructe și pentru a-i încuraja pe copii cu povești vesele, zâmbete calde și gânduri bune. Ba chiar, mimii au reușit să-i prindă în horă pe copiii mai măricei, iar Superman (care e din Dej de felul lui) a făcut schimb de numere de telefon cu un puști internat care își dorea să viziteze acest oraș.

 

Tot în aceste două săptămâni, 60 de copii și membri ai familiilor lor au participat la cele patru ateliere de terapie prin artă susținute de trainerii Create.Act.Enjoy. Astfel, pe pervazele din saloane au apărut ghivece decorate de copii, în care să răsară flori semănate de ei și marionete din șosete, cu care să-și creeze propriile povești de aventură. Copiii au putut vedea cum arată o astfel de poveste cu păpuși chiar în spital, căci au participat la un spectacol marca Magic Puppet, cu artistul păpușar Florin Suciu-Buh.

Iémparte Bucurie terapie prin artaå la Spitalul de Urgentªaå pentru Copii Foto 4

„Împarte Bucurie” continuă de săptămâna aceasta la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian”, cooptat anul trecut în proiect, și apoi, la Spitalul Clinic de Recuperare, unde se desfășoară anual încă de la ediția pilot, din 2012. Pentru pacienții acestor două spitale, pe lângă momentele itinerante, ateliere și vizitele individuale „Rudă pentru o Zi”, proiectul va aduce câte un concert de muzică live, în aer liber, cu formațiile Multmult și Alterquator.

 

Începând cu 2015, inițiativa asociației Create.Act.Enjoy de a interacționa cu pacienții spitalelor a devenit cea mai amplă acţiune de terapie prin artă desfăşurată în România. Terapia prin artă - Împarte Bucurie este realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Iémparte Bucurie terapie prin artaå la Spitalul de Urgentªaå pentru Copii Foto 3

 

Citeste si:

---> Dulciurile sanatoase exista. Au fost inventate de o studenta din Cluj

---> Centrul mondial al psihologiei clinice validate stiintific se muta la Cluj

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.