4 studenti clujeni vor reprezenta Romania in Riga la o competitie de inginerie

Scris de 

EBEC (European BEST Engineering Contest) este o competiţie inginerească europeană marca BEST (Board of European Students of Technology), în care studenţii universităţilor tehnice din întreaga Europă, pot participa având ocazia să lucreze în echipă şi să găsească cele mai bune soluţii sub presiunea timpului.

După etapa locală, organizată de către BEST Cluj-Napoca, echipele câştigătoare ale celor două probe, au luat parte săptămâna trecută (12-14 mai) la faza regională la Timişoara (EBEC Romania & Republic of Moldova), unde una dintre echipe s-a clasat pe primul loc şi urmează să reprezinte cu mândrie ţară la faza europeană de la Riga, Letonia.

 

Delia Balaj, Case Study, a declarat: "EBEC Romania & Republic of Moldova a fost o experienţă de neuitat în cadrul căreia am avut ocazia să ne punem în valoare abilităţile analitice şi creative prin găsirea unei soluţii inginereşti la problema locuinţelor eco-friendly. Soluţia propusă de noi a fost un sistem hibrid bazat pe energie solară fotovoltaica pentru generarea simultană de energie electrică şi termică. În plus, prototipul nostru avea încorporat o pompă de căldură, ceea ce asigură sistemul de ventilaţie prin transformarea aerului cald extras vara de afară în aer rece. De asemenea, EBEC a fost un prilej de a cunoaşte o mulţime de oameni prietenoşi şi deschişi şi de a ne face prieteni."

 

Rezultatele au fost favorabile pentru studenţii clujeni, echipa iScream de la Case Study ocupând locul 3, iar la proba de Team Design, echipa 1.3 a ocupat primul loc. Din echipa câştigătoare care va reprezenta România la etapa Europeana, fac parte studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, aceştia fiind 3 băieţi, studenţi la Automatică şi Calculatoare (Alex Bondor, Sucala Paul, Roşu Cristian) şi o fata, Madalina Săbău, studentă la Inginerie electrică. Astfel le urăm mult noroc în etapa europeană şi sperăm ca rezultatele lor să facă Clujul încă o dată mândru.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.