3 alimente care te ajuta sa treci examenele

Scris de 

Dacă zilele trecute v-am adus la cunoștință impactul major al somnului pentru o sesiune cu examene luate, alegerea unei hrane adecvate este și ea la fel de importantă pentru ca puterea de concentrare să crească vertiginos, iar examenele să curgă cu note mari. De aceea, ne-am hotărât să vă prezentăm cele trei alimente care nu ar trebui să vă lipsească din camera de cămin în vremurile grele ale sesiunii de examen.


Cafeaua

Deși nu există nicio substanță minune care să-ți îmbunătățească IQ-ul, din fericire există una care să-ti îmbunătățească puterea de concentrare: cafeina. Cercetătorii au descoperit că aceasta substanță miraculoasă poate îmbunătăți memoria de scurtă durată și poate stimula anumite zone din creier care sunt implicate in concentrare si memorie.

Datorită solubilității ei, cafeina trece repede în sânge (se absoarbe in 30-45 de minute), iar efectele sale încep să se diminueze după trei-patru ore. Dar nu bea mai mult de o ceașcă, cel mult două pe zi pentru că vei obține exact efectul invers, plus o dependență nedorită de cafeină.

 

Cereale integrale
Tot studiile arată că persoanele care mănâncă la micul dejun cereale integrale nu doar că își susțin eficient metabolismul, dar au si o capacitate crescută de concentrare pe tot parcursul zilei. Cea mai bună soluție: cereale integrale cu lapte sau ouă cu pâine din grâu integral, la micul dejun.

 

Guma de mestecat
Nu se știe exact care este mecanismul, dar s-a dovedit că cei care mestecă guma au o capacitate de concentrare mai bună decât persoanele care nu fac acest lucru. Un studiu a constatat ca oamenii care au mestecat guma in timpul unei sarcini stresante au fost mai alerți și mai eficienți decât cei care au efectuat aceeași muncă fără să mestece gumă.

 

Nu uitați, de asemenea, de fructe și legume, ciocolată și ceai verde. Faceți-vă sesiunea aceasta perfectă, măcar din punct de vedere culinar.

 

Tu ce alimente consumi in sesiune? 

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.