Electric Castle lanseaza documentarul „When Time StoodStill”, povestea creativitatii intr-un an al izolarii

Scris de  Iun 04, 2021

Când întreaga lume intră în carantină și toate evenimentele cu public sunt suspendate, artiștii au nevoie de solidaritate, validare și reconectare la sursele de inspirație. În vara lui 2020, Electric Castle Creative Camp a fost pentru 40 de muzicieni români o sursă neașteptată de creativitate, loc de regăsire și reîntâlnire. Povestea acestui proiect este acum spusă prin „When Time StoodStill”, documentarul ce se lansează, astăzi, pe canalul oficial de youtube al festivalului aici http://bit.ly/WhenTimeStoodStill

 

Documentarul regizat de Anton Groves (premiul Zilele Filmului Românesc, Cel Mai Bun Scurtmetraj, TIFF 2019) pornește de la imaginile surprinse de-a lungul celor 6 săptămâni de tabără, completate cu interviuri realizate la câteva luni distanță, în care artiștii definesc principalele lucruri rămase în urma întâlnirii.

 

„Am regăsit în mine artistul de acum 20 de ani, am colaborat cu oameni cu care nu credeam ca o să colaborez vreodată”, cuvintele lui Mihai Câmpineanu (Michi -Șuie Paparude) concentrează experiența tuturor celor 40 de artiști prezenți în tabăra de la Cochilia. Depășirea barierelor legate de stilul muzical, întâlnirile ad-hoc, fără program de studio, fără limitări de timp, a redeschis apetitul de explorare artistică. „EC Camp mi-a schimbat fundamental ideile despre producția de muzică, mi-a dat șansa să mă întorc la copilul din mine, care era doar tehnic, un inginer de sunet, și să văd totul din altă perspectivă”,explică Herodot, artistul din spatele proiectului Sunrise Hub și unul dintre mentorii taberei.

 

Coloana sonoră a documentarului va fi, în sine, o revelație pentru fanii artiștilor prezenți în  tabără. Multe dintre piese sunt realizate chiar în EC Creative Camp și redau foarte bine starea de spirit din acel moment, de inspirație multiplicată prin diversitatea grupului de artiști. „When Time StoodStill”, piesa semnată de Doc (CTC) care dă și numele documentarului, „Ce bine că știu cânta”, Subcarpați, sau „AwesomeLookingForward”, de Cosmin TRG se vor regăsi,în curând, pe un album editat pe vinil pe care Electric Castle îl pregătește pentru lansare.

 

Dincolo de imaginile din spatele scenei, de interviuri inedite cu artiști mai cunoscuți, precum Subcarpați, CTC, Golan, Adi Despot sau Valeria Stoica, sau artiști aflați la început de drum, realizatorii documentarului îți doresc ca publicul să primească o conexiune diferită cu ceea ce înseamnă creația muzicală și, astfel, să înțeleagă și să susțină oamenii care fac posibilă experiența Electric Castle, an de an.

 

When Time StoodStill este un proiect Electric Castle realizat în coproducție cu Studio Set. Acesta este cel de-al doilea documentar produs de echipa Electric Castle Festival, după Festival – A Concert for No One. A concert for Everyone, lansat anul trecut în iulie și disponibil pe Netflix. 

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook