De unde citim carti online?

Scris de 

Se mai citește astăzi la fel de mult ca ieri? Ei bine, această este o întrebare care lasă loc unor mari și interminabile contradicții. Cert este că lectura a ajuns la alt stadiu în societatea contemporană, făcându-și loc și în lumea virtuală. Există o multitudine de site-uri care azi îți pun la dispoziție mii de cărți în felurite limbii străine. De aceea, ne-am gândit să inventariem pentru tine câteva dintre cele mai folosite și utile site-uri de citit cărți online. Fie că le poți downloada sau citi direct de pe site-ul respectiv, aici vei găsi tot ce ai nevoie.

Mega PDF

Mega PDF este unul dintre cele mai cuprinzătoare website-uri de profil printre pasionaţii de cărţi, care îşi înnoieşte biblioteca cu câteva milioane de volume noi pe lună.

Sunt puţine şansele să nu găseşti cărţile pe care le cauţi, de vreme ce site-ul deţine aproape 380 de milioane de cărţi format PDF cât şi ebook-uri, începând de la beletristică, literatură how-to şi până la manuale şi articole interesante.

 

Dacă preferi bibliotecile româneşti, una dintre cele mai populare este Download Cărţi, care dispune de altfel şi de cărţi în multe alte limbi străine.

 

ManyBooks îţi dă de citit peste 20.000 de cărţi pe care le poţi lectura pe iphone sau răsfoi pe eBook Reader. Documentele sunt compatibile şi cu PDA, dacă deţii un "asistent personal digital". Pentru cei mai mulţi dintre noi, ManyBooks pune la dispoziţie şi cărţi electronice pentru computere.

 

Scribd.com  

Scribd.com este cea mai mare librărie de cărţi online. Mai mult decât atât, este o platformă socială care oferă membrilor posibilitatea de a-şi publica propriile materiale sau de a încărca o sumedenie de documente în format electronic: (doc-uri, excel-uri, prezentări în Powerpoint, PDF-uri, fişiere text şi imagini TIFF). Este lesne de dedus că aici găsiţi practic orice, de la schiţe ale unor autori obscuri până la capodopere ale literaturii.

 

Docstoc.com    

Principalul rival al scribd.com ne întâmpină cu o pagină “ca la carte”, unde categoriile sugestive sunt amplasate pe coloana din stânga, iar în centru avem motorul de căutare în baza de date. Ni se promite acces facil la peste 20 de milioane de documente profesionale, enciclopedii, literatură de specialitate, artă şi beletristică. Şi pe docstoc.com ne este permis upload-ul de documente personale.  

 

Issuu.com

Amatorii de reviste vor găsi acest site drept ideal pentru răsfoirea revistelor "glossy", de toate genurile. Nu lipsesc desigur şi celelalte categorii de interes, menţionate pe scribd.com şi docstoc.com. “Cărţi online gratis download” sunt şi aici termenii care definesc foarte bine sfera de interes. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii şi să devii membru.  

 

Wepapers.com  

Deşi se află în stadiu beta, wepapers.com reuşeşte să acopere bine toate domeniile de interes, dar interfaţa de prezentare mai trebuie şlefuită. În orice caz, dacă puneţi preţ pe rezultat şi mai puţin pe aspect, acest site vă va convinge să reveniţi.  

 

Amazon.com  

Amazon.com este unul dintre marile magazine online şi totodată locul de baştină al binecunoscutelor cărţi în format electronic. Cu toate că site-ul este considerat a furniza produse şi informaţie contra cost, există şi excepţii de la caz. Fără să facem un efort prea mare, am găsit o mulţime de cărţi online gratis pentru download.     Gutenberg.org   În memoria inventatorului tiparului modern şi totodată a celui care a deschis poarta către o nouă galaxie a comunicării (Gutenberg), site-ul de faţă ne oferă  acces facil şi gratuit la o sumedenie de cărţi online . Cu toate că baza de date nu se compară cu ce găsim pe scribd.com sau Amazon, faptul că putem descărca imediat, printr-un singur click, cartea dorită, este un lucru de apreciat.  

 

Free-eBooks.net  

Un site puţin cam greoi la prima vedere, dar cu care te obişnuieşti în scurt timp. Lecturarea online este gratuită, dar pentru a putea descărca documentul trebuie să îţi faci cont de membru. Contul de membru poate fi gratuit, dar în acest caz ai limită de download la cinci cărţi / lună şi acestea doar în formatele PDF şi TXT. Contra cost, abonamentul este de aproximativ 8$/lună.

 

Sursa foto: groupon.co.uk

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.