Studentii protesteaza si la Cluj in amfiteatrul Facultatii de Psihologie

Scris de 

Peste 50 de studenţi de la UBB Cluj-Napoca s-au alăturat protestului declanşat la nivel naţional şi au ocupat, joi seară, 7 mai, un amfiteatru din cadrul Facultăţii de Psihologie. Studenţii ar putea petrece noaptea de joi spre vineri în amfiteatru.

"Am ocupat un amfiteatru al Facultăţii de Psihologie cu scopul de a ne face cunoscute revendicările. Considerăm că învăţământul din România a ajuns la o cumpănă, în care noi, ca studenţi, trebuie să preluăm frâiele situaţiei, să ne spunem părerile. Considerăm că trebuie să contăm mai mult în sistemul educaţional, de la alegerea rectorului, până la procesele decizionale care au loc în universităţi. Ne dorim ca finanţarea să fie mai bună pentru educaţie, ca educaţia să fie o prioritate pentru România şi să existe un sistem educaţional mai bun”, a declarat preşedintele OSUBB, Oana Onicaş, citată de Mediafax.

 

Potrivti acesteia, tinerii ar putea petrece și această noaptea în amfiteatru. Cei peste 50 de studenţi sunt membri ai Organizaţiei de Studenţi din UBB şi s-au adunat, joi seara, în amfiteatrul "Nicolae Mărgineanu” al Facultăţii de Psihologie din Cluj-Napoca ca să discute despre drepturile studenţilor şi problemele cu care se confruntă învăţământul. Aceştia au adus în amfiteatru şi bannere cu mesaje ca „Occupy”, „Universităţile sunt ale studenţilor. Am ocupat amfiteatrul”, ”Susţin 25%”. Purtătorul de cuvânt al UBB, Paul Fărcaş, spune că acţiunea tinerilor este cu acordul conducerii Facultăţii de Psihologie, mai scrie Mediafax.

 

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: mondonews.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.