Capitalele Europene ale Culturii in 2016 sunt din Polonia si Spania

Scris de 

Oraşele Wroclaw din Polonia şi San Sebastián din Spania sunt capitalele europene ale culturii în acest an.

 

Deschiderea oficială a programelor va avea loc la 17 ianuarie în Wroklaw, în prezenţa lui Tibor Navracsics, comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, şi la 23 ianuarie în San Sebastián.

 

Cu o populaţie de aproximativ 600.000 de locuitori, Wroclaw se distinge ca oraşul cu cea mai mare creştere economică din Polonia şi are o infrastructură culturală de invidiat: 13 teatre, 6 muzee, o operă şi o filarmonică.
Pe parcursul anului, oraşul va deveni de asemenea capitala mondială „UNESCO Book”, va găzdui Ziua Internaţională de Jazz, Festivalul „Europa cântă” şi Jocurile Olimpice Internaţionale de Teatru.

 

Celălalt oraş desemnat capitală europeană a culturii, San Sebastián, este situat în Ţara Bascilor din nordul Spaniei. Cu o populaţie de 190.000 de locuitori, San Sebastián (sau Donostia în limba bască) este unul din cele mai cosmopolite oraşe europene. Se distinge prin diversitatea locuitorilor, fiind gazda a 12 muzee şi 7 teatre.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.