Cum sa devii specialist IT fara diploma de licenta?

Scris de 

Ziua de azi aduce și ea vești foarte bune pentru cei pasionați de IT care au ales, însă, facultatea greșit. Aceștia vor putea deveni specialiști fără o diplomă de absolvire în domeniu la nivel universitar. Astfel, și absolvenții de liceu din Cluj-Napoca au o șansă să devină specialiști IT fără să termine o facultate de profil. Posibilitatea le-ar putea fi oferită de înființarea unei școli postliceale, cu o durată de 9 luni.

Inițiativa aparține organizației IT Cluster care își dorește înființarea acestei instituții încă din toamna 2013. Școala postliceală ar urma să aparțină de Universitatea Babeș-Bolyai sau de Universitatea Tehnică din Cluj, scrie monitorulcj.ro.

 

Proiectul a fost gândit pentru a răspunde nevoii locale de specialiști IT. Prin crearea unei școli postliceale, cu o durată a studiilor mai mică decât cele ale unei facultăți, s-ar acoperi deficitul de specialiști IT existent în acest moment pe plan local. În acest fel, tinerii clujeni ar putea accede la joburi în domeniu la scurt timp de la terminarea anilor de liceu.

 

În următorii ani, se dorește implementarea unui proiect de dezvoltare urbană integrată, Cluj Innovation City, care să aducă laolaltă mai bine de 20.000 de specialiști IT.

 

"Cluj Innovation City va concetra cea mai mare parte a companiilor IT din regiune, dar și alte companii inovatoare din alte domenii. (...) Va crea noi locuri de muncă și, astfel, acest proiect va avea un impact pozitiv major", a declarat Alexandru Tulai, președintele Consiliului Director IT Cluster.

 

Sursa: studentie.ro

Sursa foto: miamicentral.dadeschools.net

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.