Depunerile online - La ce să fii atent atunci când investești bani în jocurile de noroc? Sfaturi si recomandări!

Scris de 

Dacă ai jucat măcar o dată la un cazino (online sau offline), probabil îți sunt cunoscuți termenii de depunere și retragere. Pentru a-i defini pe scurt, vom preciza faptul că este vorba despre o tranzacție pe care o persoană o face sau o solicită.

Atunci când faci o depunere în contul de jucător înseamnă că tu faci o tranzacție către operatorul de casino online, iar atunci când soliciți o retragere, respectivul cazino face un transfer de resurse financiare către tine, prin metoda pe care o alegi tu.

Lucrurile sunt destul de simple, însă, trebuie să ții cont de mai multe aspecte înainte de a putea face o depunere sau o retragere. Iată care sunt acestea!

1. Procedura de verificare KYC (Know Your Customer)

Primul aspect de care trebuie să ții cont este faptul că un operator virtual îți va solicita validarea profilului tău prin verificarea identității tale. Procesul de verificare KYC este absolut normal și reprezintă una dintre normele reglementate pentru industria de gambling.

Această etapă este menită să ajute operatorul de jocuri de noroc să afle mai multe despre identitatea persoanei care urmează să-și deschidă contul, precum:

  • Vârsta - trebuie să cel puțin 18 ani împliniți
  • Dacă jucătorul are mai multe conturi - este permis un singur cont pentru o persoană

Toate informațiile solicitate de către un operator licențiat vor fi criptate cibernetic, fiind protejate corespunzător. Toate acestea sunt măsuri luate conform legii în vigoare, așa cum este menționat și pe site-ul oficial al Oficiului Național al Jocurilor de Noroc din România. Oferă datele personale și informații bancare doar AGENȚIILOR LICENȚIATE de către ONJN.

2. Verificarea și alegerea unei metode de plată

Înainte de a face o depunere sau o retragere, verifică disponibilitatea operatorului ales în ceea ce privește modalitățile de plată. Unele cazinouri pun la dispoziția utilizatorilor o gamă mai largă de opțiuni, în timp ce altele utilizează doar câteva modalități de depunere și retragere.

Selectează modalitatea dorită și care îți este mai la îndemână. Verifică înainte de a alege o metodă dacă va fi nevoie să optezi pentru aceeași procedură și în cazul retragerilor din cont.

În plus, nu uita să verifici lista de cazinouri Apple Pay România, în cazul în care dorești să faci un transfer direct de pe telefonul mobil marca Apple.

3. Managementul resurselor financiare

Un aspect foarte important de care trebuie să ții cont înainte de a face o depunere în contul de jucător este legat de gestionarea resurselor financiare. Cazinourile licențiate încurajează jocul responsabil, iar acest lucru presupune ca fiecare gambler să-și managerieze bugetul disponibil cât mai bine cu putință, astfel încât, chiar și în cazul unor pierderi mai mari, acest lucru să nu le afecteze viața de zi cu zi.

Înainte de a face o depunere în cont și înainte de a te bucura de jocurile preferate, nu ezita să-ți stabilești o sumă fixă pentru sesiunile de distracție pe care intenționezi să le ai. În acest fel, vei putea gestiona mai bine lucrurile și îți vei putea amortiza pierderile mult mai ușor.

Iar, în ceea ce privește stabilirea unui buget general pentru activitățile de gambling, asigură-te mai întâi că ai acoperite toate îndatoririle lunare generale, din punct de vedere financiar (chirie, rate bancare, utilități, facturi, cumpărături, etc). Odată ce ai pus acești bani de o parte, poți să completezi suma din borcanul pentru economii.

Din ce îți rămâne, odată ce ai scăzut toate mențiunile de mai sus, dar și alte posibile cheltuieli pe care doar tu le știi, poți să calculezi cât să investești la fiecare sesiune de jocuri de noroc.

4. Taxe și impozite pentru gambling, în România

Atunci când vorbim despre depuneri și retrageri în industria jocurilor de noroc, trebuie să ai în vedere și cunoașterea aspectelor normative. Începând cu anul 2021, au existat câteva modificări în ceea ce privește tranzacțiile de gambling.

Primul aspect este legat de depunerile în cont. Se va percepe un comision de 2% din suma depusă în cont. Ceea ce înseamnă că, dacă faci o depunere de 20 lei, în contul tău de jucător va intra suma de 19,96 RON. Trebuie să ții cont de aceste aspecte mai ales atunci când vrei să alimentezi cu o sumă fixă contul și să adaugi pe lângă aceasta, comisionul de 2%.

Al doilea lucru important constă în impozitul pentru veniturile obținute din industria de gambling. Procedura este mai simplă decât în trecut, deoarece utilizatorul nu trebuie să mai plătească taxe, pentru că impozitul va fi direct preluat din suma câștigată. Comisioanele sunt diferite în funcție de sumele de bani revendicate, astfel că, cel mai bine este să te documentezi cu privire la acest aspect înainte de a face o retragere.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook