Rusia a crescut cu 30 la suta in 2013 la capitolul case lemn

Scris de 

In 2013, compania ruseasca Investlesprom Holding si-a redus livrarile de placaj pe piata europeana, care a fost foarte afectata de criza economica si financiara si s-a reorientat pe piata interna (cu pana la 60 la suta din totalul livrarilor), ceea ce a dus la stimularea veniturile companiei, asa cum a declarat intr-un comunicat de presa directorul general al Investlesprom Holding, Anton Zavalkovsky.

Compania a redus, de asemenea, productia de placaj de calitate inferioara si a crescut productia de produse de nisa. Drept urmare, in 2013, veniturile Investlesprom Holding obtinute din vanzarile de placaj au crescut cu 15,8 la suta. "Intrarea pe piata din Coreea de Sud a fost o mare realizare pentru companie; acum ocupam o pozitie stabila acolo, in segmentul de placaj de inalta calitate", a spus Zavalkovsky.

 

In 2013, piata ruseasca de case lemn  a crescut cu 30 la suta. Sokolsky DOK, companie ce apartine tot holdingului rusesc, si-a crescut productia de case din lemn masiv cu 48 la suta, cota de piata pe piata interna ajungand astfel la 18 la suta.

 

Conform AfaceriLemn.ro, inca din anul 2008, Rusia s-a confruntat cu un boom in domeniul constructiilor din lemn. Forta de munca straina a avut si ea o cerere mare si cei mai multi dintre muncitorii din constructii erau din Republica Moldova si Ucraina, pana cand recesiunea economica a afectat si piata fortei de munca straina prin schimbarea cererii, crescand numarul de muncitori din Asia, in detrimentul celor din Moldova si Ucraina.

 

In contextul noilor tensiuni din zona, in urma situatiei politice si mai ales a sanctiunilor economice preconizate ne asteptam ca piata de case lemn din Rusia sa creasca in continuare fiind cunoscut faptul ca acestea sunt alternative mult mai eficiente economic atat ca si constructie cat si ca exploatare.

 

Sursa foto : loghouse.fi

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.