Cum alegi un frigider mic pentru camera de camin

Scris de 

Grupurile de facebook dedicate studentilor sunt pline de anunturi de vanzare frigider de mici dimensiuni pentru camera de camin, dar de cele mai multe ori acestea sunt ruginite si pline de microbi si m-ai bine le-ai evita. Daca esti in cautarea unui frigider mic, care sa te tina 3-4 ani cat stai la facultate iata ce trebuie sa ai in vedere:

Dimeniunea unui frigider mic

Daca stii cat spatiu ai la dispozitie, atunci e simplu pentru ca poti cauta un frigider care sa se potriveasca. Daca nu ai vazut inca cum arata camera de camin si vrei sa fii sigur ca ai unde sa-l pui, iti recomand sa cauti un frigider ceva mai ingust si poate mai inalt. Un frigider cu latimea de 50 cm sunt suficienti in acest caz.

Capacitatea de depozitare

Desi dimensiunile frigiderelor pot fi asemanatoare nu acelasi lucru se poate spune despre capacitatea lui de depozitare. Producatorii iti vor arata 2 valori, volumul brut si volumul net in litri. Volumu brut este capacitatea totala a frigiderului dar volumul net este cel care indica cat de spatios este. La un frigider mic aceasta valoare poate fi intre 65 si 100 litri.

Compartimentarea

Evident ca in cazul unui frigider mic, poti avea 2 maxim 3 rafturi pentru depozitare. Oricum pentru un student, sunt mai importante compartimentele de pe usa, unde stim cu totii ca acolo sta la rece berea J

Cu sau fara congelator?

Cele cu congelator vor fi ceva mai scumpe iar daca nu intentionezi sa pastrezi ceva inghetat, te poti lipsi de aceasta functie. Un dezvantaj al congelatorului este ca trebuie curatat la cateva luni, altfel risti sa-l strici.

Nivel de zgomot

Orice frigider va fi zgomotos indiferent de numarul de decibeli declarat de producator. Acum depinde si de tine, cat esti de sensibil, avand in vedere ca practic dormi cu frigiderul in camera si daca mai este un frigider al vreunui coleg, poti spune ca te-ai scos. Ca sa-ti faci o idée, un tantar produce pana la 20 db.

Pretul

Nu in ultimul rand pretul unui frigider mic este un criteriu foarte important pentru un student in cautarea unui frigider, mai ales ca alternativa, dupa cum spuneam, sunt frigiderele vandute de studentii care au terminat facultatea si vor sa scape de ele cu 200-300 lei. Pretul unui frigider mic Haier de 81 litri si congelator este de 430 lei.

Alte caracteristici de care poti tine cont:

-          controlul temperaturii cu termostat ofera avantajul de a regla temperatura interioara

-          usa reversibila: se poate muta felul deschiderii de pe stanga pe dreapta si invers

-          manerul este bine sa fie incorporat pentru a nu ocupa spatiu si a risca sa il rupi

-          culoarea poate fi pe alb sau mai nou pe inox (daca nu are antiamprenta se va murdari foarte usor dar exista solutii special de curatare)

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.