Cât costă o vacanță în Malta?

Scris de 

Malta este o destinație foarte populară toamna, când temperaturile sunt bune, prețurile scad comparativ cu cele din plin sezon, iar atracțiile turistice rămân numeroase, indiferent că dorești să vizitezi sau să te distrezi.

 

Iar dacă te întrebi cât costă o vacanță în Malta în toamna lui 2022, primul lucru pe care trebuie să îl știi este cum ajungi acolo. Din Cluj-Napoca există zboruri directe către Malta, iar prețurile toamna scad comparativ cu lunile precedente. Spre exemplu, biletele de avion dus-întors au prețuri de la 100 de euro toamna. Dacă vei dori să adaugi și bagaj de cală vei plăti însă considerabil mai mult. 

Cât privește costurile de cazare, poți găsi o cameră la hotel cu prețuri de la 60-70 de euro pe noapte. În funcție de poziționarea cazării și de condițiile oferite de hotel prețul va crește. Cele mai scumpe cazări sunt, în general, în capitala Valletta. Pentru a plăti mai puțin te poți caza în Sliema sau St. Julian's. 

Transportul în comun din Malta este foarte bine pus la punct și practic vei găsi autobuze sau ferryboat-uri care să te ducă oriunde vei dori. Poți plăti direct cu cardul bancar direct la șofer ori îți poți cumpăra un card pe care să îl reîncarci. Prețul unei călătorii de până la 2 ore este de 2 euro. Iarna, biletul costă 1.5 euro. 

O masă la un restaurant ieftin te va costa de la 15 euro, iar la unul mai bun de la 30 de euro. În cazul în care alegi un fast food vei plăti de la 8 euro. O bere la restaurant costă în jur de 3 euro, un suc în jur de 2 euro, iar o cafea 2-3 euro. 

De ce să vizitezi Malta toamna? 

Temperaturile încă sunt bune 

Malta are temperaturi bune tot anul, iar daca vei alege să mergi în luna octombrie vei găsi între 23 și 28 de grade Celsius. În noiembrie, temperaturile sunt de 20-23 de grade Celsius. Cu puțin noroc, în octombrie vei mai putea face inclusiv baie în mare. Din luna decembrie până în martie în Malta plouă destul de des, astfel că este indicat să mergi toamna, primăvara sau vara. Pentru mulți, Malta este chiar o destinație în care pot merge să lucreze și să călătorească în același timp. 

E un loc ideal în care să te distrezi - poker, mașini, yachting și multe alte activități 

Malta este un loc în care distracția este la un nivel înalt indiferent de perioada anului. În ultimele zile ale lunii septembrie, a avut loc Unibet Open - turneu de poker live foarte popular, cu peste 15 ani de existență. Acesta este organizat de Unibet, cazino licențiat ONJN în țara noastră și disponibil pe cele mai importante piețe din lume. Turneul a reunit jucători importanți din toată lumea și s-a dovedit a fi un real succes, încă o dată. Mai mult, în Malta au loc constant evenimente interesante. Între 13 și 16 octombrie va avea loc show-ul auto Malta Classic 2022, în vechea capitală Mdina. Iar dacă ești pasionat de yachthing, poți lua parte la Rolex Middle Sea Race, cursă programată pe 22 octombrie. 

Te poți bucura de atracțiile turistice 

Malta este foarte ofertantă ca atracții turistice. Îți poți începe incursiunea în capitala Valletta cu o plimbare la pas și vei fi atras de clădirile spectaculoase cu balcoane colorate. Apoi poți face un drum către Barraka Gardens, un loc spectaculos de unde vei avea o priveliște superbă. Mai poți lua ferryboat-ul către Three Cities, unde vei descoperi cele trei orașele încărcate de istorie, cu clădiri vechi de sute de ani. O excursie în Mdina, vechea capitală cetate a Maltei este și ea recomandată, dar și la Popeye Village. Iar dacă ajungi în Malta este păcat să nu vizitezi și Gozo și Comino, două locuri care au un farmec aparte și în care te poți bucura de frumusețile naturii.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.