Ce filme merita sa vezi in septembrie la cinema

Scris de 

Când oamenii n-au mai avut curajul să creadă în viața de jos, când n-au mai avut candoarea să creadă în viața de sus, au început să creadă în viața ca-n filme.” De la frații Lumière și al lor prim film realizat în 1895 și până în anul de grație 2013, arta cinematografică a fost supusă multor schimbări, de la noi vedete ce atrag noi categorii de public și până la efecte din ce în ce mai „speciale”.

 

Cert este că goana după nou, diferit, extraordinar, original este o constantă în această supra-numită „a șaptea artă”, rezultatul fiind mereu, sub o formă sau alta, influențarea maselor.

Propun, așadar, să tragem cu ochiul în cinema-ul de azi. Iată mai jos câteva dintre producțiile ce merită vizionate, dacă luăm drept criteriu minim situarea acestora în jurul notei 8,0 pe renumitul IMDb.

 

Așadar, cu un respectabil 8,4 se situează filmul „Înainte de miezul nopții”.

before midnightCeline şi Jesse (Julie Delpy și Ethan Hawke) sunt acum în Grecia, în vacanţă. Au trecut nouă ani de când s-au reîntâlnit, în Franţa, în timpul turneului lui pentru promovarea unui roman. Şi au trecut aproape 20 de ani de când s-au cunoscut prima dată, într-un tren spre Viena. La precedenta lor întâlnire, în "Before Sunset", cei doi erau deja mai puţin idealişti şi vedeau lumea mai puţin boemă.

Între timp, însă, lucrurile s-au schimbat...

 

Vă era dor de Woody Allen?

Întoacerea acestuia în Statele Unite îl surprinde renunţând la peisajul newyorkez în favoarea Coastei de Vest şi a faimoaselor străzi în pantă din San Francisco. Noul proiect îl face pe Allen, de 76 de ani, să revină în America după ce a fimat ultimele sale trei proiecte la Londra, la Paris şi la Roma, luând un Oscar pentru scenariu cu ”Midnight in Paris”.

 

Rezultatul revenirii regizorului este filmul „Blue Jasmine”, care îi are în rolurile principale pe Alex Baldwin și pe Cate Blanchett, producția obținând nota 7, 9 pe IMDb.

blue-jasmine-poster

Ca să vă descrețiți un pic frunțile, schimbăm registrul și intrăm pe tărâmul comediei, cu ”This is the end”, o ecranizare ce îi are în prim plan pe Jonah Hill, Emma Watson, Seth Rogen și James Franco, obținând un onorabil 7,8.

this is the end

În urma unei serii de evenimente neobişnuite şi de proporţii catastrofale, care devastează oraşul Los Angeles, un grup de şase prieteni sunt nevoiţi să se baricadeze într-o casă. Afară, lumea se duce de râpă. Înăuntru, prietenia lor e pusă la grea încercare de stresul izolării şi împuţinarea proviziilor. În cele din urmă, ei vor fi nevoiţi să-şi părăsească adăpostul, înfruntându-şi soarta şi descoperind adevărata semnificaţie a prieteniei şi izbăvirii.

 

La „egalitate” cu filmul de mai sus se află populara animație ”Despicable me 2”. Dacă ați urmărit prima parte, probabil ați râs pe săturate, așa că de ce să nu retrăiți acea stare de spirit?

despicable-me-2-poster1

Chris Meleandri, împreună cu echipa sa, ne invită la noi aventuri comice alături de (fostul?) superticălos Gru (Steve Carell), fetiţele lui adorabile, extraordinar de simpaticii năzdrăvani Minioni şi... o suită de personaje noi.

 

Universal Pictures şi Illumination Entertainment au încântat publicul de pe tot globul în 2010 cu blockbuster-ul ”Despicable Me”, care a adunat la box office peste 540 de milioane de dolari, devenind, astfel, al zecelea film de animaţie din istoria Americii ca încasări.    

 

Ca să continui cu același stil inconstant, îi invit pe cei pasionați de genul horror să se delecteze cu ”The Conjuring”, film a cărui descriere recunosc că sună tentant, chiar și  pentru cei care nu sunt niște împătimiți a acestui tip de producții. Filmul este cotat cu nota 7,7.

The-Conjuring-new-poster

Doi specialişti în paranormal, Ed şi Lorraine Warren, sunt chemaţi de familia Perron, terorizată de prezenţa unor spirite întunecate la ferma lor. Forţaţi să confrunte puternicul demon, cei doi au de-a face cu cel mai terifiant caz din carierele lor.

 

Bazat pe o poveste adevărată, ”The Conjuring” îi aduce în rolurile principale pe Vera Farmiga (Lorraine), Patrick Wilson (Ed), Ron Livingston (Roger Perron) şi Lili Taylor (Carolyn Perron). Distribuţia este completată de Joey King, Shanley Caswell, Haley McFarland, Mackenzie Foy, Kyla Deaver şi Sterling Jerins. 

 

În cele din urmă, o ultimă sugestie de petrecere a timpului liber este totodată o „Ofertă irezistibilă”, film apreciat cu aceeași notă ca și ecranizarea de mai sus.

the best offer

Virgil Oldman este un colecţionar de tablouri care şi-a trăit viaţa în lux, fără să fi avut vreodată sentimente de dragoste pentru o femeie. Până într-o zi, când primeşte un telefon de la Claire, o tânără moştenitoare a unei familii bogate, care doreşte să facă o evaluare a obiectelor de artă pe care aceasta le deţine. Virgil este de acord să viziteze faimoasa colecţie şi se simte atras de misterioasa Claire...

 

Titluri tentante? Nu îți rămâne nimic altceva de făcut decât să tragi o fugă la cinema și să îți creezi propriul top al preferințelor.

the-end

 

Sursa foto : amdoar18ani.ro, imdb.com

Cristina Dochia

Pasionată de oameni, cuvinte, idei. Visez la o media bazată pe principii și pe aptitudini reale, în care să lucrez. În rest, caut să blochez clișeele prin scris.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.