Cum invatam o limba straina usor si fara griji?

Scris de 

Haideți să ne petrecem vacanța aceasta de vară cu spor, făcând ceva util care cine știe? Poate ne va fi deosebit de util mai târziu. Să învățăm o limbă străină. Însă nu cu tone de cărți de gramatică, stres și mii de exerciții. Un nou studiu sugerează că putem învăţa mai uşor o limbă străină dacă suntem dispuşi să cântăm. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Edinburgh au descoperit că adulţii care cântau cuvinte sau fraze scurte dintr-o limbă nouă pe care o învăţau, ajungeau să vorbească de două ori mai bine decât restul subiecţilor.

Se presupune că prin ascultarea şi apoi redarea prin cântec a cuvintelor, facem apel la o tehnică ce foloseşte legătura puternică dintre muzică şi memorie.

 

Deşi nu se ştie exact cum, muzica îi ajută pe studenţi atunci când aceştia învaţă şi ajută la declanşarea amintirilor.

 

Dr. Katie Overy, coordonatorul studiului, susţine că redarea prin cântec a cuvintelor sau frazelor poate asigura o nouă alternativă la metoda tradiţională de învăţat bazată pe ascultare şi reproducere.

 

Majoritatea oamenilor au deja experienţă în amintirea cuvintelor din cântece pe care le-au auzit, iar uneori profesorii de limbi străine folosesc cântecele pentru a-i ajuta pe copii să înveţe. Am dorit să observăm dacă există vreun beneficiu şi am descoperit că redarea prin cântece este mai eficientă, mai ales atunci când vine vorba de teste orale la limbi străine”, a declarat Overy.

 

În studiu, oamenii de ştiinţă au folosit înregistrări în limba maghiară cu scopul de-ai ajuta pe 60 de adulţi să înveţe limba. Au ales aceasta limbă tocmai pentru că era foarte puţin probabil ca participanţii să se fi întâlnit cu ea.

 

În timpul cercetării, subiecţii fie ascultau cuvinte şi apoi erau rugaţi să le repete, fie le ascultau şi apoi le repetau într-un anumit ritm, ca pe cântece. După anumite perioade scurte de învăţare, de 15 minute, subiecţii erau supuşi unui test pentru a se observa câte de bine reuşeau să înveţe cuvintele. Rezultatele au indicat că cei care folosiseră tehnica „ascultă şi cântă” obţineau rezultate mai bune. Mai mult, ei se descurcau mai bine şi atunci când erau nevoiţi să îşi amintească cuvintele, în timpul testelor ce analizau memoria pe termen lung.

 

Dr. Karen Ludke, coautorul studiului, susţine că rezultatele ar putea veni în ajutorul acestora care se străduiesc să înveţe limbi străine. „Rezultatele sugerează că metoda «ascultă şi cântă» poate facilita memoria. De asemenea, studiul deschide calea spre cercetări viitoare în acest domeniu. Una dintre întrebări este dacă melodia poate asigura un impuls pentru memorie, ajutând oamenii să îşi amintească cu uşurinţă cuvinte şi fraze dintr-o limbă străină ”.

 

Sursa: descopera.ro

Sursa: gocollege.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.