[articol de weekend] Care sunt cele mai bune universitati din lume la ora actuala?

Scris de 

Universitatea Harvard ocupă primul loc în clasamentul 2017 Academic Ranking of World Universities al Shanghai Ranking Consultancy. Este al 15-lea an consecutiv în care universitatea americană ocupă prima poziţie, urmată de Universitatea Stanford, clasată din nou pe locul secund.

 

Universitatea Cambridge s-a clasat pe locul trei, depăşind Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi Berkeley, plasate anul acesta pe locul patru şi respectiv cinci. Princeton şi Oxford ocupă locurile şase şi respectiv şapte, în vreme ce Columbia, Caltech şi University of Chicago se plasează pe locurile opt, nouă şi zece. ETH Zurich din Elveţia, aflată pe locul 19, este şi anul acesta cea mai bine plasată universitate din Europa continentală. Este urmată de University of Copenhagen, pe locul 30, şi de Marie Curie University din Franţa, pe locul 40.

 

Cea mai bine clasată universitate din Asia este Universitatea Tokyo, pe locul 24, în vreme ce Universitatea Melbourne este cel mai bine plasată dintre universităţile din Oceania. În topul primelor 100 de universităţi din lume, 48 sunt din SUA, 57 din China, iar 38 din Marea Britanie.

 

Academic Ranking of World Universities include 500 de universităţi, clasificate după criterii ce includ numărul de cercetători citaţi, articole indexate, articole publicate sau numărul de absolvenţi sau personal care au câştigat premii Nobel sau medalii Fields, între altele. Anul acesta au fost anunţate alte 300 universităţi ca potenţiale candidate pentru Academic Ranking of World Universities 500. Clasamentul complet se găseşte aici.

 

Poate ai vrea sa citesti si:

---> Primaria Cluj-Napoca faciliteaza comunicarea online: 18 locuri cu Wi-Fi gratuit in oras

---> Scoala Internationala de Vara "Managementul Dezastrelor" e organizata de UBB

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.