5 lucruri pe care nu ti le-a zis nimeni despre studentie

Scris de 

În câteva zile începe facultatea, deci procesul de înscriere la universitățile clujene s-a terminat. Ai citit multe despre viața de student, abia aștepți să te muți de acasă și să trăiești la maximum acești ani frumoși. Totuși, sunt unele lucruri pe care poate nu le știai despre facultate și care te vor ajuta să iei deciziile corecte pe parcursul acestor ani. Este important să fii conștient de toate aspectele vieții de student și să accepți și părțile mai puțin bune.

1. Este greu să păstrezi relațiile la distanță cu foștii colegi/ iubitul/ prietenii din orașul tău

Da, vă veți vedea când vei merge pe acasă, veți ieși la un suc, dar va fi diferit de zilele în care stăteați în aceeași bancă, împărțeați aceeași ciocolată în pauze sau făceați maratoane de filme și popcorn în fiecare joi. Va trebui să depui mult mai mult efort ca să păstrezi relația apropiată, să dai multe telefoane, mesaje și conversații pe Skype. 

 

2. Depinde de tine în ce mod vei fi privit de oamenii noi pe care îi vei cunoaște

Ca să îți construiești o imagine favorabilă și să fii perceput în modul în care vrei tu, trebuie să muncești puțin. Să fii sociabil, să faci unele compromisuri, să te adaptezi. Chiar dacă erai un party-animal sau un tocilar în liceu, aceste stigmate nu îți vor mai fi acordate decât dacă vrei tu. Ai șansa să devii o nouă persoană, mai bună, și să arăți asta lumii.

 

3. Notele din liceu nu prea contează

Ok, au contat la admitere, dar nu vor fi un criteriu pentru notarea ta în sesiune. Nu vei fi pus pe un piedestal dacă ai avut 10 pe linie tot liceul, dar nici nu vei fi condamnat la note mici dacă nu ai avut rezultate extraordinare în anii trecuți. Depinde doar de tine cât de multe vrei să obții și cât de mult vei învăța pentru examene. 

 

4. Libertatea poate avea efecte negative

Ai scăpat de părinți, poți veni acasă la ce oră vrei, poți să cheltui câți bani vrei. Stop. Ai dreptate, dar libertatea are capcanele ei. Amintește-ți că ești la facultate, vrei să devii cineva, să faci ceva pentru tine, pentru viitorul tău. Drogurile, consumul excesiv de alcool sau anturajele nepotrivite îți pot distruge viitorul. Și să cazi în aceste tentații este mult mai ușor decât ai crede!

 

5. Lumea are așteptări mari de la tine

Profesorii vor presupune din start că știi tot ce ai studiat în liceu, părinții vor cere note mari și cheltuieli cât mai mici, noii prieteni vor vrea să ieși cât mai des în oraș cu ei. Este greu să te împarți și să te ridici la nivelul așteptărilor lor, dar nu numai; amintește-ți că tu ești cel mai mare critic al tău. Și vei vrea să fii studentul ideal, sufletul petrecerii, copilul perfect, angajatul model. Dar viața ne-a arătat că nu poți fi Superman. Nu te pierde cu firea, gândește-te că e OK să fii o persoană normală, că nu trebuie să fii pe placul tuturor, și că toate lucrurile bune se întâmplă celor care cred în ele. Nu te lăsa copleșit!

 

Sursa foto:  knowyourmeme.com

Isabela Latiș

Absolventă a facultății de Jurnalism, content writer la CampusCluj.ro, pasionată de fashion, publicitate și mediul online. Ador călătoriile, fotografia și cărțile bune.

Website www.bloggerissa.com

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook