Top 20 reguli de baza pentru un inceput de cariera promitator

Scris de  Mai 30, 2013

Dacă nu te-ai angajat încă, dar te gândești serios la asta, Campuscluj.ro ți-a pregătit o listă cu câteva sfaturi de care vei ține cont atunci când vei avea primul tău job. Fiecare dintre noi speră să găsească un loc de muncă mai bine plătit, însă de cele mai multe ori începuturile sunt dificile în orice domeniu. Eforturile sunt, deseori, lipsite de rezultate. De regulă, dăm vina pe orice cauză externă pentru lipsa de succes în cariera, deși n-ar trebui. Ceea ce ar trebui să știe tinerii care se vor a fi profesioniști este că, de fapt, într-o proporție covârșitoare, o cariere de succes ține de ei înșiși, încă de la obținerea primului job, până la schimbarea mai multora. Noi îți recomandăm să ții cont de următoarele aspecte:

1. Învață să vorbești și să scrii corect gramatical!

 

2. Citește contractul de închiriere înainte să te muți în noua garsonieră. Tot contractul!

 

3. Învață să folosești Excel.

 

4. Tuturor ne place să fim lăudați, dar cei mai inteligenți oameni sunt cei care caută, în mod activ, critici constructive.

 

5. Dacă speri să vină cineva care să-ți spune încotro s-o apuci, ai de așteptat!

 

6. Este bine să știi să faci multe lucruri – multi-tasking – dar trebui să te specializezi pe un domeniu, pe felia ta pe care să o stăpânești cu desăvârșire.

 

7. Nu subestima importanța rețelei LinkedIn.

 

8. Nu există succes peste noapte. Totuși, cei care „dau lovitura” sunt aceia care sunt deja treji atunci când ceilalți încă dorm.

 

9. Chiar daca facultatea s-a încheiat, continuă să te implici în activități extra curriculare, pentru că îți oferă șansa să cunoști anumiți oameni care te pot ajuta în carieră.

 

10. Învață să-ți negociezi salariul. Nimeni nu îți va da mai mult dacă nu ceri o mărire în baza unor argumente solide.

 

11. Dacă reușești să-ți îndeplinești sarcinile vei scăpa de statutul de „Învățăcel” și îl vei câștiga pe cel de „membru al echipei”.

 

12. Folosește Google Chrome sau Mozilla Firefox. Fă-te că nu exista Internet Explorer, ca doar nu suntem in vara lui 2000.

 

13. Cu siguranță câștigi mai mulți bani decât unii prieteni și mai puțini decât alții. Tot ce contează este să îți poți plăti facturile la timp.

 

14. Nu comanda mâncare la muncă, adu-ți la pachet de acasă. Este și mai sănătos, și mai ieftin.

 

15. Nu te prezenta la un interviu fără să te documentezi în legătură cu compania care oferă postul pe care candidezi.

 

16. Descoperă Dropbox-ul!

 

17. Tratează stagiarii din companie cu respect. Ei te vor învăța cum să îi înveți pe alții să lucreze, competența esențială care te poate ajuta să obții un „post de sef”.

 

18. Promite puțin la muncă, dar surprinde oferind rezultate mai multe și mai bune.

 

19. Sintetizează orice mesaj scris sau verbal. „Vorba lungă, sărăcia omului”, spune o expresie populară. Într-o companie, ea se traduce prin ineficiență și timp pierdut.

 

20. Înțelege că tu nu știi, de fapt, mare lucru. Motiv pentru care ar trebui să cauți zilnic ceva nou de învățat.

 

Sursa: lyla.ro

Sursa foto: careers.guardian.co.uk

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.