Opera lui Gabriel Garcia Marquez va fi arhivata de Universitatea Texas

Scris de 

Universitatea Texas din Austin (SUA) va începe din iulie digitalizarea arhivei personale complete a laureatului premiului Nobel pentru Literatură, scriitorul columbian Gabriel García Márquez cu scopul de a o face publică, a informat marţi instituţia citată de EFE.

 

Digitalizarea, un proiect care va dura 18 luni şi care poartă titlul „Împărtăşindu-l lumii pe Gabo”, se va face graţie unei donaţii de 126.730 de dolari de Council on Library and Information Resources, cu sediul la Washington.

 

Se încearcă astfel ca, la sfârşitul anului 2018, moştenirea lui Gabriel García Márquez să fie accesibilă întregii lumi: 24.000 de pagini în documente (manuscrise, librete, fotografii, scenarii, caiete şi scrisori) care se păstrează în prezent în 78 de cutii la Centrul Harry Ransom, din Austin.

 

Directorul centrului, Stephen Enniss, a calificat proiectul drept „relevant”, având în vedere că există „puţine oportunităţi pentru cercetători de a avea acces la arhivele digitalizate ale autorilor contemporani”. Universitatea din Texas a achiziţionat arhiva pentru 2,2 milioane de dolari de la familia scriitorului în noiembrie 2014, la şapte luni după moartea sa în Ciudad de México.

 

În octombrie 2015, arhiva a fost deschisă cercetărilor şi a fost deja pusă la dispoziţia publicului o mică selecţie de documente digitalizate prin intermediului site-ului Centrului Harry Ransom.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook