Tabloul „Funeraliile lui Duchamp” semnat de un fost student UAD Cluj a fost vandut cu 4.3 milioane de lire sterline

Scris de 

Pentru suma de 4,3 milioane de lire sterline și-a vândul artistul Adrian Ghenie, absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj, unul dintre tablourile sale. Tabloul „Funeraliile lui Duchamp” a fost vândut de către Casa de licitații Sotheby’s, care au estimat, inițila, lucrarea la  2,5 – 3,5 milioane de lire sterline. Pictura a fost realizată în urmă cu zece ani și are o dimensiune de 2 pe 3 metri.

 

Adrian Ghenie este originar din Baia Mare, dar a urmat cursurile la Universitatea de Arte și Design din Cluj, absolvind în 2001. În 2005, împreună cu Mihai Pop, a fondat Galeria Plan B, extinsă ulterior și în Berlin.  Până în 2013, Ghenie și-a împărțit viața între România și Germania, însă, în cele din urmă, a ales Berlinul, unde este considerat unul dintre reprezentantii noului val al artei vizuale românești. Pictorul și-a bătut, în octombrie 2016, propriul record cu tabloul “Nickelodeon”, vândut pentru 9 milioane de dolari la casa de licitații Christie’s.

 

CIteste si:

---> UNTOLD si Asociatia "Daruieste Viata" au construit primele 2 camere sterile din Transilv...

---> Microsoft vine la Cluj cu un seminar gratuit pe tema transformarii digitale

 

Sursa: cluju.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook