Bugetul pe Educatie de anul acesta in avantajul studentilor

Remus Pricopie Remus Pricopie
Scris de 

Bugetul Educatiei pe acest an este "echilibrat si pozitiv'' in raport cu alocarile din anii trecuti, a declarat ministrul Remus Pricopie : "Prin alocarile bugetare din anul acesta se consolideaza cresterea bugetului educatiei. Acest buget ne asigura functionarea normala a ministerului si a sistemului de educatie". 

 

La randul sau, ministrul delegat pentru invatamantul superior Mihnea Costoiu a afirmat ca si in acest sector se asigura pentru 2013 cresterea salariala anuntata de Guvern, dar si finantarea burselor pentru studenti si alocarea unei subventii intr-un procent mai mare ca anul trecut pentru aceia care locuiesc in campusuri universitare.

"Urmeaza sa fie declansate procedurile pentru contractarea noilor proiecte privind bursele doctorale si postdoctorale, formarea cadrelor didactice. La capitolul de cercetare exista fonduri destinate, atrase din categoria fondurilor europene, si aceste sume finanteaza in continuare proiecte de cercetare incepute, avem peste 442 de proiecte care vor fi continuate si sunt in acest moment in evaluare peste 1.000 de proiecte, ceea ce inseamna sume foarte importante atrase - 500 de milioane de euro", a afirmat demnitarul.

 

El a precizat ca va fi finantat cu prioritate proiectul ELI-NP.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.