Interviu Work and Travel

Scris de  Feb 12, 2013

Dacă te gândești să îți petreci vara în America cu Work and Travel, dar ești confuz, nu știi cum va fi și nici nu cunoști pe nimeni care să fi făcut acest lucru, Campuscluj.ro îți întinde o mână de ajutor. Ți-am pregătit un mini-interviu cu Angela B., studentă în prezent la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Angela a petrecut o vară întreagă în America cu Work and Travel și s-a întors foarte încântată. Mai mult decât atât, a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări care te pot ajuta să te hotărăști și tu unde va fi destinația ta in aceasta vara.

 

Care ar fi costul final care să includă plecarea, actele, drum și ale cheltuieli?

Costul total la care se ajunge diferă puțin în funcție de agenția cu care colaborezi, data la care te înscrii și îți cumperi biletul de avion, dar, în general, ajunge să fie in jur de 1800 - 2000 $.

 

Cum ți-ai găsit jobul? Este dificil?

Agenția cu care lucrezi te ajută sa îți găsești jobul (asta in cazul în care nu cunoști tu pe cineva de acolo care ți-ar putea oferi un job), în sensul că îți oferă acces la un site unde poți vedea ofertele angajatorilor și îți poți depune CV-ul.

 

Ne poți oferi numele câtorva agenții de încredere?

Agențiile cele mai bune (din cate știu eu) sunt GTS, American Experience si Student Travel.

 

Care au fost primele tale impresii despre America? A fost așa cum ți-ai imaginat că va fi?

După ce am fost in America, ideile mele preconcepute despre ce o sa găsesc acolo s-au schimbat destul de mult. Oameni sunt in general drăguți, muncitori, dornici să ajute și curioși în legătură cu alte culturi. Când aflau că sunt din România mă asaltau cu întrebări despre țară, ceea ce m-a impresionat. De altfel, multe lucruri sunt făcute mai "user-friendly" acolo, astfel încât să îți trăiești viața într-un confort cât mai ridicat.

 

Ce job ai avut și câți bani câștigai?

Am lucrat ca si busser/waitress și câștigam 7.5 $/h + tips, care nu era deloc de neglijat. Angajatorul mi-a oferit cazare si plăteam chirie foarte mică. Sunt angajatori care oferă cazare gratuită, sau care nu oferă deloc. Ideea e ca poți să te orientezi și să alegi un angajator care îți oferă ceea ce cauți.

 

Ce ne poți spune despre mâncarea de acolo? Cum sunt prețurile?

Mâncarea nu este o problemă acolo. Dimpotrivă, găsești aproape orice și toate au un preț mai mult decât accesibil.

 

Dacă ar fi să oferi câteva sfaturi studenților care se gândesc să plece, care ar fi acestea?

Sfaturi pentru studenți, hmm! Programul Work and Travel e o oportunitate să îți deschizi puțin orizonturile, iar studenția este cel mai bun moment să faci asta. Nu prea ai cum să nu câștigi mai mulți bani decât investești, iar daca acesta e scopul tău nr. 1, poți să îți iei mai multe job-uri.

Un lucru foarte important... Nu colaborați cu agenții "no name" care sunt puțin mai ieftine... Riscați să ajungeți in SUA și să vă dați seama că nu aveți nici job, nici unde sta (mi s-întâmplat mie in primul an). Puneți cât mai multe întrebări angajatorului ca sa aveți o idee in legătură cu ce vă așteaptă acolo.

Și nu în ultimul rând... faceți-vă prieteni, călătoriți, vizitați, distrați-vă, dar nu uitați să vă întoarceți să vă terminați studiile!

 

Sursa foto: studikam.ru

 

Tu ce părere ai? Ai pleca cu Work and Travel?

Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2013 17:25
Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.