Interviu Nenos Software - o companie de dezvoltare software bazat pe inteligenta artificiala care cauta angajati la Cluj

Scris de  Oct 23, 2019

Am stat de vorba pentru acest interviu cu o companie de software care foloseste in prezent tehnologia viitorului si anume dezvolta software bazat de inteligenta artificiala. Nenos Software au deschis de curand un birou si in Cluj Napoca si am fost curiosi sa aflam de ce au ales Clujul in dauna Bucurestiului si ce planuri de viitor au.

O scurta prezentare a companiei

Nenos Software este o companie ce oferă servicii de dezvoltare software bazat pe inteligență artificială, care depășește de multe ori așteptările partenerilor prin fiabilitatea și timpul scurt de livrarea a produselor cerute. Pentru că inteligența artificială este viitorul, susținem toți partenerii noștrii să ne urmeze în viitor, astfel putem spune că "Future creates intelligence, together we create the future".

1.    Cum a pornit totul, de la idee până la implementarea conceptului?

Totul a pornit de la pasiunea pentru programare și din credința că inteligența artificială are posibilitatea să revoluționeze industria, oferind companiilor cliente posibilitatea de a folosi algoritmi în locul oamenilor, îmbunătățind drastic productivitatea oamenilor, creșterea eficienței operaționale și avansarea în descoperiri științifice.

Am început cu creearea unui simulator 3D pentru un important producător de mobilă, care oferea posibilitatea customizării mobilei și creearea unui model virtual al casei (https://www.youtube.com/channel/UCPhXb73J2pQvYNLbUA_oHHw), apoi a urmat un proiect cu o societate de asigurări de sănătate din Belgia, PartenaMUT cu peste 60.000 de asigurări zilnice. Momentan ne ocupăm de un produs numit docBrain, centrat pe document și a cărui scop este de a oferi o platformă ușor accesibilă pentru integratori și capabilă de a extrage orice informație din orice tip de document.

2.    Cat de mare este cererea pentru software personalizat?

În momentul de față, pe piață începe să apară nevoia firmelor din diverse domenii de a personaliza software-ul pe care îl folosesc în activitate. Însă studii de piață arată că doar instituțiile publice și companiile mari sunt cele care apleleaza și au încredere în digitalizarea activității.

Din punctul nostru de vedere, printre principalele beneficii percepute ale digitalizării se numără și productivitatea, eficiența, buna comunicare și posibilitatea de a atrage mai mulți clienți, de aceea încurajăm digitalizarea și în rândul firmelor mai mici care nu sunt sigure de această schimbare.

3.    Descrieți pe scurt atmosfera zilnică de la birou

Atmosfera zilnică la noi în birou este plăcută, specifică unui mediu profesional. Suntem o echipă formată din oameni tineri și deschiși spre învățare care îmbină pasiunea pentru programare cu nevoia rezolvării task-urilor primite, însă fară a uita să ne simțim bine în compania celorlalți.

1571751694605

4.    Cati angajati aveti acum in echipa si ce planuri de dezvoltare aveti?

Momentan avem o echipă de 30 de angajați, însă ne căutam colegi noi pentru a mări echipa. Deocamdată lucrăm prin outsourcing însă pe viitor ne dorim să continuăm dezvoltarea propriului produs ce folosește inteligența artificială pe domeniul IoT.

5.    De ce si-ar dori un tânăr să lucreze pentru voi?

Pentru atmosfera dinamică și mediul care te încurajează să te dezvolți profesional constant. Oferim ocazia de a se specializa pe mai multe domenii și de a descoperi împreună noi moduri de a creea tehnologie de ultimă generație. Toate aceste descoperiri sunt cu scopul de a ne ajuta pe noi, oamenii să vedem lumea mai clar și pentru a rezolva cele mai dificile probleme pe care le întâmpinăm.

6.    Cum ati descrie candidatul ideal pentru Nenos Software?

Ne dorim persoane deschise spre nou care doresc să acumuleze cunoștinte cât mai variate, cu un simț al atenției sporit și o gândire analitică. Flexibilitatea este un lucru foarte important pentru noi, de aceea ne dorim un team player căruia să nu îi fie frică să își spună părerea și să vină cu idei noi la probleme complexe.

Citeste si: 5 motive pentru care ar trebui sa faci un internship inca din facultate

Ne dorim colegi comunicativi și onești, care sunt la fel de pasionați ca noi de domeniul inteligenței artificiale. Leadership-ul și capacitatea de a se motiva atât singur cât și echipa din care face parte sunt la fel de importante precum responsabilitatea atunci când ne căutăm un nou coleg pentru echipa noastră.

7.    Care este soft-ul de care sunteti cei mai multumiti?

Suntem foarte mulțumiți de toate soft-urile create de noi iar asta vine din feedback-ul clienților noștri care la rândul lor sunt mai mult decât mulțumiți de produsele livrate. Putem totuși să spunem că există un soft ce ne aduce o bucurie în plus pentru faptul că a îmbunătățit o zonă a sistemului medical din Belgia și anume sistemul de gestionare a documentelor al casei de asigurări de sănătate PartenaMUT din Belgia.

Poate recunoaște, interpreta, extrage și memora scrisul de mâna sau de tipar de pe documentele scanate, poate scana și importa perfect documentele având posibilitatea de a corecta diferite defecte apărute în momentul scanări (îndoituri ale paginilor, reconstituire a textului din imagini alterate), posibilitatea interpretării scrisului din diferite formate media (fotografii, video) și diferite tipuri de ștampile sau timbre.

De asemenea, acest sistem permite căutarea și accesarea documentelor după diferite criterii de securitate, oferind posibilitatea stabilirii unei ierarhii a persoanelor care vor avea acces la documente, cu drepturi diferite în funcție de organigrama instituției sau companiei. Ne-ar face o și mai mare bucurie dacă am fi lăsați să îl introducem și în Romania.

8.    De ce birou in Cluj si nu in alt oras?

Nenos Software este o firmă care s-a dezvoltat prima dată pe piața IT din Galați, unde se află și acum sediul principal. Însă deschiderea sediului de la Cluj ne-a oferit oportunitatea de a lucra cu oameni foarte pasionați de ceea ce fac și cu studenți dornici să învețe. În plus, Clujul ne oferă o dinamica a pieței diferită față de restul țării. Cum nimic nu este perfect, piața muncii din Cluj a fost ușor deformată de marile companii unde diferite poziții sunt supra plătite și astfel generează concepții false.

nenos software Cluj

Sunt multe persoane care vin din acele medii și au așteptări salariale ridicate fară să ofere un plus valoare muncii și aportului în cadrul companiei în care se duce, dar sunt și foarte multe persoane pasionate de tehnologie, IT și programare și care ajung să câștige din pasiunea lor.

9.    Cum vedeti Nenos Software peste 10 ani?

Ne dorim să ajungem la o echipă de cel puțin 100 de angajați și să devenim un jucător important pe piața furnizorilor cu soluții la probleme complexe cu ajutorul tehnologiei inteligenței artificiale.

10.    Un sfat pentru studentii care isi doresc o cariera in IT?

Sfatul nostru pentru studenții ce își doresc o carieră în IT se referă la deschiderea spre adaptare și la dorința de a te dezvolta profesional. Credem că, pentru a avea succes în carieră trebuie să nu te rezumi doar la task-urile pe care le primești, ci să continui să iți depășești limitele. Trebuie să fii comunicativ, să ai motivație pentru a face față situațiilor stresante care apar odată cu dezvoltarea unui proiect dar și să știi când e timpul pentru o bere cu colegii. Trebuie să înțeleagă că un job nu e ca un curs unde te duci și aștepți să treacă timpul. Ca și în facultate, ne distrăm mai bine după ce terminăm munca cu bine.

---

Date de contact:

Aplicare job: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Telefon: 0747 778 956

Web: www.nenos-software.ro

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/nenossoftware/

Facebook: https://www.facebook.com/nenos.software.ro/

Ultima modificare Joi, 24 Octombrie 2019 11:14
Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.