Studentii Facultatii de Drept au dat pe spate European Human Rights Moot Court Competition

Scris de 

Echipa Facultății de Drept a Universității Babeș-Bolyai, îndrumată de doamna drd. Cristina Tomuleţ, și compusă din Alexandros Cătălin Bakos, Sabrina Maria Matei şi Marina Fortuna, studenţi în anul III, s-a clasat pe locul al treilea la European Human Rights Moot Court Competition, desfășurat la Strasbourg în perioada 15-18 februarie 2016.

 

European Human Rights Moot Court Competition este un concurs de procese simulate în domeniul drepturilor omului, organizat de ELSA în colaborare cu Consiliul Europei și se adresează studenților și masteranzilor în drept din statele membre ale Consiliului Europei. În prima etapă a concursului din acest an, 79 de echipe de studenți din întreaga Europă au redactat memorii în care și-au expus argumentele, atât în favoarea reclamantului, cât și în favoarea statului pârât, pe baza unei spețe fictive publicate anterior pe site-ul concursului.

 

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai s-a calificat în acest an în faza finală orală – a doua etapă a concursului – la care au participat echipele clasate pe primele 16 locuri pe baza punctajului obținut în urma evaluării memoriilor. În această etapă, care a avut loc la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg, echipa Facultății de Drept a avut o prestație foarte bună în cadrul pledoariilor susținute, reușind să se califice în optimi, iar ulterior în semifinala concursului.

 

Pe baza punctajelor acordate de jurii compuse din judecători ai Curții Europene și alți juriști ai Consiliului Europei specializați în drepturile omului, echipa noastră s-a clasat pe locul III. Competiția a fost câștigată de echipa Universității Cambridge.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.