6 moduri de a impresiona si cel mai dur sef

Scris de 

Ai început un internship sau chiar un nou loc de muncă? Felicitări! Vrei să îți impresionezi șeful, dar oricât te-ai strădui nu reușești?! Din păcate nu toți angajatorii/șefii văd asta. Poate că mergi la timp la servici în fiecare zi, străduindu-te să dai tot ce e mai bun, dar cu toate acestea șeful nici nu te observă și/sau nici nu te bagă în seamă. Fie că șeful te ignoră sau doar vrei să ieși în evidență, îți voi da câteva sfaturi pentru a impresiona și cel mai ignorant șef.

1. Fii primul la birou

Poate crezi că șeful tău e nebun, dar să știi că mulți oameni au obiceiuri proaste pe care nici măcar nu le conștientizează. Înainte de a începe procesul de îmblânzire a șefului, asigură-te că tu nu ai niciun obicei prost, iar primul pas în impresionarea lui este de a ajunge primul la lucru. A veni primul și a pleca ultimul îi va arăta că tu te concentrezi pe sarcină, nu pe ceas.

Modifică-ți alarma dimineața cu 15 minute. În felul acesta îți vei modifica rutina de dimineață în beneficiul carierei tale. Când fața ta zâmbitoare este primul lucru pe care șeful tău îl vede atunci când intră în birou, vei ieși imediat din anonimat, iar el/ea va vedea că pentru tine jobul are prioritate.

tumblr n8s0nlC6it1rdy5q0o1 1280

 

2. Grijă mare cum te îmbraci

A te îmbrăca corespunzător este un must-have, adică o necesitate absolută. O vorbă mare în această privință e că: trebuie să te îmbraci pentru jobul pe care îl vrei, nu pe care îl ai! Chiar dacă toți de la birou se îmbracă super-casual, există câteva opțiuni vestimentare pe care trebuie să le eviți. Nu vrei ca șeful tău să își facă judecăți anticipate bazate pe vestimentația ta aleasă total necorespunzător.

Așa că STAY AWAY from: blugii rupți, colanții pe post de pantaloni, topuri cu vedere la buric (sau mai rău: la șunculițe), make-up prea strident etc. (lista este lungă, așa că lăsăm acest subiect pentru a fi tratat în alt articol). Dacă ai vreodată dubii cu privire la o piesă vestimentară, cel mai bine e să nu o porți.

dress 2410

 

3. Concentrează-te asupra sarcinilor

Când ești la muncă, telefonul poate reprezenta cel mai aprig dușman al tău. Încearcă să lași deoparte activitățile sociale și să te concentrezi pe muncă, pentru că nimic nu este mai rău decât să te prindă șeful chat-uind pe facebook. Este nevoie doar de o singură greșeală pentru a strica impresia sefului despre tine. A scăpa de tentația de a verifica noutățile de pe Fb, te va ajuta să ieși în evidență ca un angajat dedicat.

tumblr mv4lg3i47B1qj7pdmo3 500

 

4. Programează-i o întâlnire față-n față

Este normal ca după un anumit timp să ceri un feedback pentru a-ți putea îmbunătăți performanțele și pentru a scăpa de obiceiurile negative pe care șeful le-a observat. Cerându-i un feedback față-n față îl va face să te observe și să realizeze că ești dedicat și interesat de job-ul tău și de îmbunătățirea performanțelor.

comunicacao-errada

 

5. Adoptă o atitudine pozitivă

Pentru a fi productiv trebuie să îți placă ceea ce faci. Așa că este foarte important să ai la servici o atitudine pozitivă și veselă. Trebuie să fii un coleg/o colegă bună și să îi ajuți pe ceilalți (dar într-o limită care să nu te pună pe tine în dezavantaj). Vei ieși în evidența șefului dacă colegii au o părere bună despre tine, pentru că oriune „bârfa” merge în ambele sensuri, adică publicitate pozitivă sau negativă.

tumblr n8h09k1HvO1qf9mevo1 500

 

6. Arată-ți interesul

Când îți dai toată silința la lucru și totuși nu este destul pentru a ieși în evidență, înseamnă că ai nevoie de o abordare mai „moale” pentru a îmblânzi și cel mai rece șef. Un mod simplu este acela de a-i arăta că îți pasă. Află-i interesele și task-urile pe care pune el/ea accent și transformă-le în prioritatea ta nr. 1. Trebuie să fii atent/ă doar să nu depășești limita dintre profesional și personal.

tumblr n6g5imKb1a1tsyygto1 500

Sursa foto: pinterest.com, tumblr.com, hongkiat.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.