Aproximativ 15.000 studenti UBB incep facultatea din 3 octombrie

Scris de 

Universitatea Babeş-Bolyai va începe anul universitar 2016-2017 în data de 3 octombrie 2016 şi îşi va deschide porţile pentru un număr de 10.980 de studenţi în anul I, nivel licenţă.


Numărul bobocilor din acest an este în creştere cu 111 faţă de anul trecut. Dintre proaspeţii studenţi, 4.915 vor ocupa locurile bugetate la învăţământ cu frecvenţă, din care 22 vor studia pe locurile special repartizate pentru reprezentanţii comunităţii rrome, 15 sunt studenţi din  Republica Moldova, iar 4.499 au fost admişi pe locuri cu taxă. Alţi 1.551 de studenţi vor urma cursurile formei de învăţământ la distanţă.

Universitatea Babeş-Bolyai a înregistrat în ultimii 4 ani o creştere continuă atât a numărului de candidaţi care şi-au depus dosarele de admitere, cât şi a celor care şi-au confirmat locurile bugetate sau cu taxă. Astfel, dacă în anul 2013 numărul de persoane înmatriculate era de 9.469, în acest an Universitatea va şcolariza  10.980 de studenţi, în anul I, nivel licenţă.

În ceea ce priveşte programele de master, studenţii licenţiaţi şi-au păstrat interesul pentru oferta educaţională  a UBB. Astfel, în urma celor două sesiuni de admitere s-au ocupat toate cele 3.500 de locuri bugetate şi peste 450 de locuri cu taxă.

 

Sursa:news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.