Cum alegi o statie de calcat eficienta

Scris de 

Spre deosebire de un fier de calcat cu aburi, o statie de calcat cu aburi este formata dintr-un fier de calcat si un generator separat pentru aburi. Fierul de calcat nu este conectat direct la curent ci la statia de generat aburi (acesta fiind conectata la reteaua de alimentare electrica).

Inainte de a afla cum sa o folosesti si cum alegi o statie de calcat, hai sa vedem care sunt avantajele unui astfel de aparat:

  • genereaza aburi puternici, hainele putand fi calcate astfel mult mai repede si mult mai usor
  • poate fi folosita si vertical, putand astfel sa fie calcate cu usurinta perdele, draperii sau diverse haine direct pe umeras
  • are indicator separat pentru temperatura aburului, putand sa folosim fierul de calcat la o temperatura mai joasa, iar aburul la o temperatura mai ridicata si astfel sa protejam tesaturile materialelor (eliminand astfel posibilitatea de a arde hainele in contact cu temperatura prea ridicata a fierului de calcat)
  • având rezervorul de apă separat, fierul de călcat de la o astfel de staţie este mult mai uşor decât un fier de călcat obişnuit şi poate fi mânuit cu mai multă uşurinţă

Cum alegem o statie de calcat eficienta?

Alegerea unei statii de calcat se face in functie de bugetul pe care il aveti dar si de performantele aparatului. Iata ce ar trebui sa aveti in vedere:

Talpa:  poate fi din aluminiu, inox, paladium sau materiale metalice acoperite cu placi ceramice si constituie cea mai importanta parte component.

Capacitatea:  se refera la volumul rezervorului de apa

Puterea: masurata in Watti. Cu cat este mai mare, cu atat aparatul este mai performant dar trebuie sa luati in calcul si consumul de energie.

Volumul de abur: exprimat in grame pe minut. Cu cat mai mare este valoarea respectiva, cu atat mai mult abur aveti la dispozitie pentru o utilizare eficienta.

Ce fel de apa se foloseste la o statie de calcat?

Aparatul este proiectat sa fie utilizat cu apa de la robinet dar daca locuiti intr-o zona cu apa dura, pot aparea depuneri de calcar. Prin urmare este recomandat sa folositi apa distilata sau demineralizata, pentru a prelungi durata de viata. Nu adaugati parfum, otet, apa tratata magnetic, amidon, aditivi de calcare sau alte substante chimice, deoarece acestea pot provoca varsarea apei, colorarea in maro sau deteriorarea aparatului.

Cand sa alegi o statie de calcat in dauna unui fier de calcat?

Daca ai de calcat destul de des camasi, pantaloni la dunga sau alte haine mai delicate o statie de calcat este o alegere mai buna. Daca ai de calcat mai ales tinute sport sau casual atunci un fier de calcat va fi mai mult decat suficient.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

1 comentariu

  • Elena
    Link la comentariu Elena Vineri, 24 Aprilie 2020 21:20

    Buna seara! Am luat statia de calcat bosch de 6 bari, in loc la amea de 4.5 bari! Si sunt foarte multumita! Aburul patrunde mai adinc in tesatura si indreapta cutele acolo unde statia de 4,5 bari nu face fata! Indreapta imediat, si intradevar timpul calcatului a scazut considerabil! Recomand cu mare placere.... De cand am luat statia calca tot prin casa:))

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.