Indice imobiliar national: apartamentele din Cluj sunt mai scumpe pe metru patrat decat cele din Bucuresti

Scris de 

Indicele este realizat cu ajutorul infor­ma­ţiilor din Baza Imobiliară de Garanţii (BIG). În perioada 1 iulie 2015 - 30 iunie 2016, baza de date gestionată de ANEVAR a strâns peste 128.000 de rapoarte de eva­lu­a­re efectuate în cadrul procesului de cre­di­tare.

La nivelul perioadei analizate, 1 iulie 2015 - 30 iunie 2016, Cluj-Napoca a în­trecut Bucureştiul în materie de valori de pia­ţă pe metru pătrat ale apartamentelor am­pla­sate în bloc. Astfel, în Cluj-Napoca valoa­rea de piaţă pentru acest tip de locuinţe s-a ri­dicat la 1.048 de euro pe metru pătrat, în timp ce în Bu­cureşti această valoare a fost de 1.018 euro pe metru pătrat. Topul valorilor de piaţă pentru aparta­men­tele în bloc este com­ple­tat de Timişoara, cu 933 de euro/mp, Cons­­tanţa, cu 897 de euro /mp şi Iaşi, cu 887 de euro/mp.

Dintre proprietăţile rezidenţiale evaluate, cele mai multe au fost apartamente în bloc (peste 72.000 de rapoarte de evaluare), reprezentând aproape 75% din total. Valoarea de piaţă însumată a acestora a fost de peste 3,4 miliarde de euro. Casele cu teren evaluate (peste 20.000 de proprietăţi) au reprezentat aproximativ 22% din total, având o valoare de piaţă cumulată de peste două miliarde de euro.

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.