3 variante pentru realizarea unui proiect de casa

Scris de 

Atunci cand dorim proiectarea unei case avem in mare doua variante. Fie apelam la un arhitect care ne poate realiza proiectul asa cum l-am visat din totdeauna sau putem cumpara un proiect gata facut care sa intruneasca cerintele noatre.

 

Dezvoltarea tehnologica din ultimii ani a deschis calea si pentru o a 3 a varianta si anume de a ne proiecta singuri casa cu ajutorul programelor specializare. Vom prezenta mai jos avantajele si dezavantajele fiecarei variante :

1. Apelarea la un arhitect

Apelarea la un arhitect este intotdeauna o varianta castigatoare din mai multe motive. In primul rand experienta lui ne poate scuti de multe batai de cap atunci cand proiectam o casa. Un al avantaj ar fi faptul ca ne poate ajuta cu informatii privind documentatia necesara si de ce nu poate are anumite "cunostinte" care pot grabi procesul de aprobare a dosarului. Tot proiectantul poate fi de ajutor in contractarea unei firme de constructii si poate superviza constructia.

 

Dezavantajul apelarii la un arhitect poate fi pretul mai mare practicat de acesta comparativ cu achizitia unui proiect gata facut. Onorariile arhitectului sunt stabilite de Ordinul Arhitectilor si nu poate depasi 9.7% din valoarea totala a casei.

 

2. Achizitia unui proiect 

Pe internet, cel putin, exista foarte multe site-uri specializate de unde putem achizitiona un proiect casa la preturi incepand de la 500 euro pentru o casa cu un etaj si ajungand pana la cateva mii pentru cele cu mai multe etaje. Avantajul este dat de faptul ca puteti viziona si compara mai multe proiecte, puteti negocia pretul sau citi parerile celorlati utilizatori.

 

Spre exemplu pe site-ul proiectecase.net, am gasit acest proiect pentru Locuinta P+M de 172mp la pretul de 650 euro si noi spunem ca e o super oferta!

proiect casa PM


Dezavantajele sunt date de faptul ca nu putem fi niciodata 100% ca acel proiect se potriveste cu zona in care doriti sa construiti.

 

3. Programe specializate de proiectare

Tot pe internet au aparut multe programe de proiectare 3D cu care va puteti construi proiectul mult visat. Unele programe sunt gratuite dar ofera si mai putine variante de proiectare, altele costa cateva sute de euro. Marele dezavantaj este dat de faptul ca aveti nevoie de cunostinte destul de avansate de folosire a calculatorului pentru a putea lucra pe aceste programe.

 

Dar nu va pierdeti entuziasmul pentru ca unele ofera si instructiuni de folosire. Cateva programe interesante : Autocad, IDEA, HomeStyler sau SweetHome 3d.

 

Oricare din variantele pe care le alegeti pentru realizarea de proiecte case este binevenita atat timp cat produsul final se incadreaza in bugetul dumneavoastra.

 

Sursa foto : stroyka30.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.