Studenta UBB - cea mai buna marcatoare a echipei nationale de handbal

Scris de 

O studentă a Universităţii Babeş-Bolyai, Cristina Laslo, a fost declarată cea mai bună marcatoare a echipei naţionale de handbal sub 20 de ani a României la Campionatele Mondiale de handbal feminin pentru echipele de tineret, desfăşurate în perioada 2-15 iulie 2016, la Moscova (Rusia).


Naționala feminină de handbal sub 20 de ani a României a câștigat finala mică a Campionatul Mondial, în fața Germaniei, cu scorul de 26-25 (17-10). La Campionatul Mondial din Rusia au participat 24 de echipe. România s-a calificat de pe primul loc al grupei C, cu patru victorii, obținute împotriva
Kazahstanului (43-21), Argentinei (23-17), Egiptului (38-15) și Spaniei (30-12)  și cu un egal, 29-29, contra Germaniei.

 

În optimi, tricolorele au trecut de Japonia (32-31), în sferturi de Croația (21-20), însă au pierdut semifinala cu Danemarca (28-25), care a cucerit și titlul mondial, după o victorie cu 32-28 împotriva Rusiei. Din lotul României au făcut parte și trei componente ale echipei Universitatea Alexandrion Cluj-Napoca: Cristina Laslo, Alexandra Dindiligan și Alexandra Severin.

ROMANIA-CM-TINERET-RUSIA-2016.jpg

 

Studentă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca, Cristina Laslo a fost cea mai bună marcatoare a finalei pentru medalia de bronz, cu 12 goluri. Căpitanul echipei naționale a încheiat competiția cu 62 de reușite, și a fost declarată cea mai bună jucătoare a campionatului mondial pe postul de coordonator de joc.

 

În cadrul campionatelelor Mondiale Universitare de Handbal feminin și masculin care s-au desfășurat la Malaga, în Spania în perioada 27 iunie – 3 iulie 2016, echipa feminină a României a cucerit medalia de argint după o finală disputată împotriva țării gazdă (Spania), scor 14-20. În grupe, România a reușit să învingă Spania cu scorul de 20-19. Din lotul echipei a făcut parte și Laura Popa, fostă studentă a Facultății de Educație Fizică și Sport, care este și componentă a echipei ”U” Alexandrion Cluj-Napoca.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.