Noutati despre asigurarile online

Scris de 

Conform definitiei din dex : "Asigurarile reprezinta o operatie financiara, decurgand dintr-un contract sau dintr-o obligatie prevazuta de lege, prin care asiguratorul se obliga ca in schimbul unei sume primite periodic sa despagubeasca pe asigurat pentru pierderile pe care acesta le-ar suferi in urma unor intamplari independente de vointa lui".

Exista mai multe categorii de asigurari iar printre cele mai raspandite se numara : asigurarea rca, asigurarea casco, asigurarea de locuinta, asigurarea de calatorie si asigurarea de viata.

Asigurarile RCA

Asigurarea RCA inseamna asigurarea de raspundere civila auto si este o asigurare obligatorie pentru toti posesorii unui autoturism inmatriculat. Preturile pentru acest gen de asigurare difera in functie de autovehicul, varsta titularului (sub 30 ani este mai mare) dar si antecedentele rutiere ale titularului. Preturile pot sa difere foarte mult dar exista inca firme la care poti gasi o oferta buna de pret pentru asigurarea RCA.


Riscurile acoperite de polita RCA sunt :

- vatamari corporale sau deces
- pagube materiale
- pagube ca si consecinta a imposibilitatii de folosire a vehiculului avariat
- cheltuielile de judecata a persoanei prejudiciate

 

Asigurarea Casco

Este o asigurare facultativa si se incheie in special pentru masinile aflate in leasing si la masinile noi. Pretul difera in functie de modelul si pretul masinii. Eu folosesc calculatorul de asigurari rca de la ebuget.ro, pentru a afla valoarea asigurarii casco pentru masina si pe care vi-l recomanda cu caldura.

 

Riscurile acoperite de casco se impart in 4 categorii:

- avarie partiala (accident in trafic, indiferent de cine este vinovat; avarie in parcare cu autor cunoscut/ necunoscut) = avarie a carei reparatie nu costa mai mult decat un plafon stabilit de asigurator (de regula 75-80% din SA).
- avarie totala (situatia de avarie totala se stabileste de catre asigurator pe baza unui deviz de reparatie sau a unui memoriu tehnic din care reiese ca masina nu mai poate fi adusa in parametrii de siguranta specificati de producator, ambele documente se intocmesc de catre service specializat si autorizat RAR).
- furt partial (furtul unor parti din masina, incl. roata de rezerva; tot la aceasta situatie se includ si avariile produse masinii de catre hot: geam spart, bord deteriorat, chiar si in cazurile de tentativa de furt)
- furtul total (disparitia totala a masinii)


Asigurarea de locuinta

Asigurarea de locuinta a devenit obligatorie din 1 septembrie 2012 printr-o ordonanta a guverunului. Pretul minim este de 10 euro/an, la care se ofera o despagubire maxima de 20 000 euro.

 

Asigurarea obligatorie a locuintei acopera :

- riscurile de cutremur

- alunecari de teren

- inundatii din cauze naturale.

 

Asigurarea de calatorie

Asigurarea de calatorie este deasemeni facultativa si costa intre 12 si 25 de lei pentru o calatorie de 7 zile in statele UE. Asigurarea acopera cheltuielile medicale in cazul unei urgente sau daca esti implicat intr-un accident, cheltuielile de asistenta medicala si pe cele de repatriere. Mai este utila daca ai probleme cu bagajele, deoarece acopera deteriorarea, distrugerea sau disparitia bunurilor si a bagajelor.


Asigurarea de viata

Exista 2 feluri de asigurari de viata : asigurare clasica in care asiguratorul se obliga sa plateasca o suma de bani in cazul decesului persoanei asigurate si asigurarile de viata cu acumulare de capital, in care o parte din prima este investita de catre asigurator si o parte din profitul obtinut este platit asiguratului. 

 

Riscurile acoperite de asigurarea de viata:

- riscul de supravietuire (daca la finalul perioadei de asigurare, asiguratul traieste, va primi sub forma unei pensii asigurarea)

- riscul de supravietuire in urma unui accident, care are ca rezultat invaliditatea definitiva

- riscul de deces

- riscul de pierdere a capacitatii de munca

- riscul de a necesita spitalizarea, sau anumite interventii chirurgicale 

 

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.