Te-a prins gripa sau raceala? Stai acasa!

Scris de 

Vremea te-a luat prin surprindere? Ți-a făcut un cadou „drăguț” numit răceală? Profită cât de acest eveniment nefericit și stai acasă, nu fă efort și relaxează-te cât mai mult. Deși medicamentele pentru tratarea răcelii sau a gripei îți dau senzația că te simți mai bine, încă poți îmbolnăvii oamenii din jurul tău. Prietenii, colegii de la facultate sau de la lucru, toți sunt în pericol din cauza ta, deoarece vei răspândi cu ușurință microbi peste tot pe unde mergi.

Oamenii de știință ne spun că aspirina, paracetamolul și ibuprofenul pot face ca bolnavul care și le administrează să se simtă mai bine, întrucât ajută la scăderea temperaturii, dar în același timp, aceste medicamente fac ca microbii să se răspândească mai ușor, astfel că devii mult mai contagios și îi poți îmbolnăvii si pe cei din jurul tău.

 

În acest sens, cercetătorii canadieni au constatat că medicamentele anti-gripă și anti-răceală sunt responsabile pentru cel puțin 5% din cazurile de boală și chiar și mai multe decese. Deși acestea ameliorează simptomele, te scapă de transpirație și de frisoane, reacțiile adverse pe care le poți avea sunt mult mai grave, chiar mortale. Așa că, oamenii de știință recomandă ca persoanele bolnave să stea acasa, să se odihnească, să mănânce supă și să bea multe ceaiuri, decât să ia pastile.

Aceeași oamenii de știință din Ontario au realizat și analizat mai multe studii în legătură cu efectele gripei și au descoperit că dihorii au eliberat mai multe virusuri ai gripei, iar infecția a rămas în corp mai mult timp, după ce li s-au administrat medicamente pentru scăderea temperaturii. Se crede că temperaturile ridicate în urma instalării febrei determină sistemul imunitar să lupte împotriva infecției, iar în absența febrei, cantitatea de virusuri din tuse și strănutat crește, iar rezultatul este că microbii se răspândesc mai repede.

 

Așa că mai bine stai câteva zile acasă liniștit/ă și tratează-te în mod natural. Dacă nu știi cum, îți dăm noi niște sfaturi utile și naturale, doar dă click aici.

 

Sursa foto: activeksa.weebly.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.