10 filme motivationale care iti vor schimba perspectiva asupra vietii

Scris de 

Motivația e ca un foc. Dacă nu mai adaugi lemne sau combustibil, se stinge. Dacă vrei să stai motivat trebuie să gasești mereu metode de a te ține în priză. Una din aceste metode e să urmărești o poveste sau să vezi un film motivațional cu un mesaj care să te inspire.

Am făcut o listă cu filme inspiraționale și motivaționale care transmit un mesaj puternic și reușesc să te pună pe gânduri la sfârșit, să te îmbărbăteze sau să te energizeze încât să te simți motivat și inspirat.

1. Pay it forward

pay it forward

Cum poți schimba lumea? Începand cu tine si cu cei din jurul tau. O simplă temp la școală transformă o întreagă comunitate.

Trevor primește o temă pentru acasă care constă în găsirea unei idei pentru îmbunătățirea întregii omeniri. Astfel, el vine cu ideea de a face trei fapte bune altcuiva, ca acea persoană, la rândul ei să “dea mai departe”, continuând în acest mod. Ceea ce pare a fi ințial un eșec, este de fapt un succes total ale cărui efecte nu se văd imediat.

2. The Bucket List

the bucket list

Doi bărbați din doua medii sociale total diferite ajung din întâmplare colegi de salon într-un spital. Unul din ei este un om de afaceri cu o avere impresionantă,  celălat este un mecanic auto foarte inteligent.

Amândoi au cancer în fază terminală. Deși la început nu se suportă unul pe altul reușesc să devină prieteni și încearcă să facă împreună 100 de lucruri înainte să moară.

3. Fight Club

Fight Club

Dincolo de a fi un film despre violență așa cum pare la prima vedere, e un film profund despre un bărbat care își caută propria identitate, despre lucrurile care contează, despre atașamentul de posesiunile materiale, despre dependențe emoționale și despre durere. Dacă vrei să-l înțelegi trebuie să-l vezi măcar de doua ori.

4. Into The Wild

Into the wild

Este povestea lui Christopher McCandless, student și atlet de performanță care după ce termină facultatea își vinde mașina, își donează banii, 24.000 dolari în scopuri caritabile și pleacă într-o drumeție spre Alaska pentru a trăi în sălbăticie. Filmul a fost regizat de Sean Penn care a scris și scenariul și are darul de a te face să te gândești la următoarea întrebare: De ce fac azi ceea ce fac? La ce îmi folosește?

5. Eternal Sunshine of the spotless mind

Eternal-Sunshine-of-the-Spotless...-1452-541

Joel (Jim Carrey) este şocat de faptul că prietena sa Clementine şi-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relaţii. În disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de “spălare” a creierului, Dr. Mierzwiak şi îi cere acestuia să îi şteargă şi lui din memorie toate amintirile despre Clementine. Însă, pe măsură ce amintirile sale dispar treptat, Joel începe să-şi redescopere dragostea pentru Clementine şi organizează o “evadare” din procedura pe care Mierzwiak şi asistenţii săi  se chinuie din răsputeri să o ducă la bun sfârşit.

6. Forrest Gump

Forrest-Gump-5198-381

Un film despre un om cu grad scăzut de inteligență care, în ciuda handicapului sîu, a realizat multe lucruri mărețe de-a lungul vieții sale. Acesta se luptă să-și depășească defectele. Se căsătorește cu singura lui iubire, Jennie, care moare după ce îi naște un fiu. Acum el trebuie să aibă grijă de micuț și să se asigure că va trăi o viață normală.

“Forrest Gump” este povestea unui om care a dovedit ca hotărârea, curajul și dragostea sunt mult mai importante decât inteligența.

7. A beautiful Mind

a-beautiful-mind

Este drama intensă a unui geniu adevărat, un matematician în viață, pe numele său John Forbes Nash, Jr.care pune la punct o teorie economică și devine cunoscut în lumea matematicienilor. Dar ascensiunea sa rapidă în stratosfera intelectualității își schimbă dramatic cursul când geniul său nativ este sufocat de schizofrenie. Înfruntând niște încercări care pe alții i-ar fi pus la pământ, Nash revine la viață și în activitate datorită și cu ajutorul soției sale Alicia. După decade de luptă cu boala el iese triumfător și primește premiul Nobel in 1994. O legendă vie, Nash continuă să-și desfășoare munca și astăzi

8. The Pursuit of happyness

the-pursuit-of-happyness

“Nu da voie nimănui să-ţi spună că nu poţi să faci ceva… Dacă ai un vis, trebuie să-l protejezi… Dacă vrei ceva, încearcă să-l obţii. Punct.

Acesta este mesajul filmului, care urmărește povestea lui Chris Gardner, un agent de vânzări extrem de inteligent și talentat, dar căruia i se refuză șansa vieții. După ce primește custodia filui său de numai cinci ani, Chris trăiește drama de a fi dat afara din apartamentul său din San Francisco, fără a avea vreun loc în care să meargă. Deznădăjduit, dar îmbărbătându-se pentru a nu-l descuraja și pe fiul său, el va găsi puterea de a rămâne drept în fața furtunii ce pare să-i devasteze viața.

9. La vita e bella

la-vita-e-bella-967766l-175x0-w-25a29454

Filmul zugrăvește puterea imaginației și a atitudinii pozitive pentru a rezista în cele mai grele condiții în timpul celui de-al doilea război mondial.

Filmul a câștigat mai multe premii Oscar, pentru cel mai bun rol principal masculin, coloană sonoră și cel mai bun film strain.

 

10. The Great Debaters

the great debaters

Filmul este inspirat dintr-o poveste reală, povestind viața profesorului Melvin Tolson, un om genial însă foarte imprevizibil ce se ocupă de formarea echipei de dezbatere a liceului.

Acesta își folosește talentul de orator pentru a transforma un grup de elevi ignorați și subestimați de toată lumea într-o echipă de dezbateri ce va intra în istorie și îi va învinge pe cei mai buni..

 

Mai stii si alte filme motivationale care merita vazute? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

1 comentariu

  • Hope
    Link la comentariu Hope Miercuri, 29 Mai 2019 12:24

    Unul din cele mai bune topuri cu filme motivationale. Aceastea ma inspira sa fiu o persoana mai buna in fiecare zi.

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.