Ministrul Mihnea Costoiu doreste ca parerea studentului sa conteze cu pana la 25% mai mult

Scris de 

Se pare că opiniile studentului se vor a fi ascultate din ce în ce mai mult, iar reprezentativitatea de 25% a acestora în luarea deciziilor la nivel universitar este o soluție potrivită, susține Mihnea Costoiu. Ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat vineri că susţine reprezentativitatea de 25% a studenţilor în luarea deciziilor la nivelul universităţilor, inclusiv în ceea ce priveşte alegerea rectorului.

În opinia ministrului delegat, este foarte important ca statutul studentului să fie implementat în toate universităţile.
 
Totodată, acesta doreşte ca ministerul să realizeze un mecanism prin care tinerii performanţi să poată fi sprijiniţi "cu toate forţele". "Toate actele normative importante care îi privesc pe studenţi vor fi realizate prin consultarea cu aceştia", a spus Costoiu. Potrivit acestuia, universităţile nu au doar drepturi, au şi foarte multe responsabilităţi.
 
Mihnea Costoiu a subliniat că există o preocupare specială pentru minister în ceea ce priveşte studenţii care îşi abandonează studiile din cauza problemelor financiare. Ministrul delegat a mai spus că se pregătesc programele pentru studii de doctorat şi post-doctorat care au rolul de a oferi tinerilor posibilitatea de a rămâne în ţară.

 

Sursa: edumanager. com

Sursa foto: gorj-domino.com

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.