Clujul va avea anul viitor cinci limbi oficiale

Scris de 

Limbile oficiale ale evenimentului Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 vor fi româna, maghiara, franceza, engleza și germana. Primarul Emil Boc a semnat un protocol cu Ambasada Franței de desemnare a limbii franceze ca una dintre limbile oficiale ale evenimentului Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015.

”Același protocol va fi semnat și cu reprezentații comunității vorbitorilor de engleză și germană. Proiectul va avea cinci limbi oficiale: română, maghiară, franceză, germană și engleză. Suntem deschiși să comunicăm informațiile și în alte limbi, italiană sau spaniolă, dar trebuie să avem solicitări. 

În Cluj-Napoca sunt 1.100 de studenți fracofoni, care învață în universitățile clujene, și 30.000 de elevi și studenți învață franceză”, a explicat Emil Boc.

 

Primarul a spus că în baza protocolului semnat cu Ambasada Franței, evenimentul Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015 va fi promovat pe TV5. ”Vor fi prezentate spoturi de promovare a evenimentului, dar și materiale realizate la Cluj și care vor fi vizibile publicului fracez”, a spus Emil Boc.

 

Sursa: stiridecluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.