FSEGA si NTT DATA lanseaza programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”

Scris de 

Începând cu acest an universitar, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai, împreună cu NTT DATA Romania lansează programul de Masterat SADE. (Sisteme de Asistare a Decizilor Economice). Acesta are ca obiectiv pregătirea studenților în domeniul Business Intelligence (BI) și a celor conexe. Creat ca o punte între absolvenții cu pregătire IT și mediul real de afaceri, acesta își propune dezvoltarea unor aptitudini analitice și aducere de plus valoare în organizații.

 

„Este extrem de important ca într-un mediu mereu în schimbare, companiile să susțină sistemul educațional. SADE este unul din programele de master pe care noi îl sprijinim având ca scop conectarea directă la evoluția mediului de business și oferirea de oportunități reale, relevante studenților. Viziunea și valorile noastre se concentrează asupra viitorului și a impactului pozitiv pe care o educație contemporană cu tendințele pieței îl poate oferi noilor generații.” a declarat Daniel Metz, CEO, NTT DATA Romania.

 

„Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor își asumă rolul de exponent al leadership-ului inovator atât în sfera educației,, cât și a cercetării, specifice studiilor economice universitare, precum și recunoașterea internațională, prin rezultatele obținute și prezența în sistemele de evaluare a performanței și excelenței în cercetare și educație.

Parteneriatul cu mediul de afaceri în dezvoltarea programelor de studii universitare a devenit o necesitate pentru a putea răspunde cerințelor societății contemporane, în mod particular ale mediului economic. În acest context, parteneriatul cu NTT DATA Romania va transforma programul de studii de masterat SADE într-un mediu educațional colaborativ, capabil să genereze o resursă umană care să dispună de competențe avansate, corelate cu exigențele competiției din mediul de afaceri.” a declarat Răzvan V. Mustață, Decan UBB-FSEGA.

 

Acest program de masterat oferă studenților familiarizarea cu cele mai noi și avansate aspecte ale cunoașterii în domeniul IT, cu precădere în BI, în permanentă expansiune în era Big Data. Logica înlănțuirii disciplinelor este concepută pentru a dezvolta absolvenților competențe generale IT referitoare la: Modelarea proceselor de afaceri, Medii de programare avansate, Managementul proiectelor informatice, Managementul cunoștintelor, Sisteme distribuite, Ingineria sistemelor informatice și Metode computaționale inteligente.

 

Absolvenții vor putea identifica și dezvolta oportunități în domeniul BI și vor dobândi abilități utile în aplicarea de soluții analitice pentru rezolvarea unor probleme de afaceri și crearea de valoare durabilă. Competențele ce vizează aspecte specifice ERP, analytics și sisteme expert vor îmbunătăți comunicarea cu partenerii din cadrul companiilor (manageri, analiști, programatori etc.) în raport cu obiectivele și task-urile specifice fiecăruia. Astfel, vor putea identifica rolurile și responsabilitățile într-o echipă, tehnicile de relaționare și eficientizare a procesului de asistare a deciziilor economice. Aspectele de formare continuă și valorificare eficientă a resurselor și tehnicilor de învățare sunt o altă categorie de abilități de nelipsit în domeniul IT.

 

Citeste si:

---> BLACK EYED PEAS vor sustine un show extraordinar la UNTOLD

---> Circa 500 de persoane au luat parte la marsul organizat de comunitatea LGBT din Cluj

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.