Cel mai periculos loc unde ne putem tine telefonul

Scris de 

Utilizarea smartphone-ului în exces poate cauza boli și dereglări ale organismului uman, precum și dependențe pe care cu greu le putem combate. Una dintre cele mai grave boli pe care telefonul mobil o poate genera este chiar cancerul.

 
Undele electromagnetice emise și recepționate de telefon provoacă daune fizice pe termen lung, în primul rând asupra sistemului nervos central. Lucru extrem de grav, dacă stăm să ne gândim că acesta este cel care controlează absolut tot ce se întâmplă în corpul uman. Deci fie că îl folosești sau doar îl ții asupra ta, răul provocat este o certitudine.
 
 
Din păcate, pe lângă sistemului nervos central, la fel de puternic afectate sunt aparatul reproducător și sistemul endocrin. Alarmant este faptul că nu e deloc ușor să depistezi pericolele uzului prelungit al telefonului mobil. Așa că… mai bine le prevenim, pe cât posibil!
 

Cel mai neindicat loc în care să ții smartphone-ul:

Fie că o recunosc sau nu, utilizatorii au încredere totală în gadget-urile pe care le dețin, nu cred și nu realizează că le fac rău. Din nefericire, știința spune altceva.

Leucemie, dereglări hormonale, cancer cerebral, degenerarea progresivă a sistemului nervos central – acesta sunt doar o parte din problemele cu care te poți confrunta. Dacă bănuiam asta, acum oamenii de știință o confirmă: buzunarul este cel mai prost loc în care să îți ții smartphone-ul. Și asta nu din grijă pentru ce ar putea păți telefonul în cauză – zgârieturi etc.- , ci exclusiv pentru sănătatea proprietarului.

 

În ciuda faptului că telefonul mobil ne face rău, asta nu înseamnă că trebuie să îl aruncăm. În zilele noastre, prezența lui a cam devenit obligatorie, e o parte importantă a existenței noastre. Mai în glumă mai în serios, mulți îl denumesc “extensie” a noastră. Cel mai simplu este să ne auto-limităm timpul pe care îl petrecem folosindu-l.

 

În loc să vorbim cu cineva la telefon, mai bine ne vedem cu persoana în cauză. În loc să citim o știre, o carte pe telefon, să recurgem la variantele oldschool. Trebuie să ne cunoaștem interesul și să nu lăsăm ca un lucru care ar trebui să ne ușureze viața și să ne aducă beneficii, să ne facă mai mult rău. De exemplu, dacă aștepți un copil, ar trebui să te detașezi tot mai mult de telefonul tău – mai ales în al treilea trimestru de sarcină.

 

Și, un lucru extrem de important: NU îl ține aproape de corp! Când nu îl folosești, lasă-l în geantă, pe birou sau pe noptieră. De asemenea, peste noapte, închide-l sau lasă-l în afara camerei în care dormi.

 

Sursa: unica.ro

Sursa foto: telegraph.co.uk

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.