Ai grija de sanatatea ta pentru a incepe anul universitar in forma maxima!

Scris de 

Dacă temperaturile din ultima perioadă v-au convins să treceți la garderoba de vară, poate că ar trebui să vă mai gândiți. Vremea este capricioasă, iar diferențele de temperatură sunt chiar și de zece grade de la o zi la alta. Cel mai mult are de suferit organismul, care face față cu greu acestor schimbări bruște de temperatură. Temperaturile care depășeau 25 de grade în urmă cu numai câteva zile, au scăzut astăzi chiar și cu 15 grade. Schimbările bruște de temperatură dau organismul peste cap, iar persoanele care suferă de afecțiuni cronice sunt primele victime ale vremii.

 

"Pentru persoanele care au probleme cardiace, probleme reumatice, cei cu astm bronșic este, într-adevăr, un efort foarte mare. De aceea, este foarte bine ca în perioada respectivă lumea să umble îmbracată corespunzător", spune dr. Ioan Mureşan, medic de familie. Alături de persoanele în vârstă, şi copiii sunt expuși riscului de îmbolnăvire, fiindcă au imunitatea mai scăzută. Din cauza alternanței temperaturilor, aceștia ajung la medic cu afecțiuni neobișnuite pentru acest sezon.

 

"Sunt multe cazuri de enterocolită, apanajul începutului de vară, pentru că a fost perioada cu 25-28 de grade, și virozele, care sunt apanajul sezonului de iarnă. Deci, practic, am întâlnit cele două patologii, specifice celor două anotimpuri", a mai spus medicul clujean. Acesta recomandă ca în astfel de perioade să consume lichide, vitamine şi minerale. De asemenea, oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător. 

 

Persoanele care suferă de viroze respiratorii sau au febră trebuie să urmeze tratamentul recomandat de medic și să evite ieșirile din casă, până la vindecare.

 

Sursa: citynews.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.