In loc de Pokemoni, belgienii vaneaza carti

Scris de 

Inspirat de succesul Pokemon Go, un director de şcoală primară din Belgia a dezvoltat un joc on-line în care oamenii caută cărţi, scrie reuters. Jocul inventat de Aveline Gregoire este jucat printr-un grup de Facebook numit „Chasseurs de livres”. Peste 55.000 de persoane s-au înscris până acum în acest grup.

 

Jucătorii postează poze şi informaţii despre locul în care au ascuns o carte şi alţi oameni pornesc la vânătoare să le găsească. După ce cartea a fost citită, ea este eliberată înapoi în sălbăticie.  Volumele ascunse variază de la cărţi pentru copii mici până la cărţi de groază de Stephen King, amplasate în jurul oraşelor belgiene şi în mediul rural, de multe ori învelite în plastic transparent pentru a le proteja de ploaie.

 

„În timp ce îmi aranjam cărţile în bibliotecă, am realizat că nu am suficient spaţiu pentru toate cărţile. După ce am jucat Pokemon Go cu copiii mei, am avut ideea de a elibera cărţile în natură”, a declarat Gregoire, pentru Reuters. Acesta intenţionează să ducă jocul mai departe şi să facă chiar şi o aplicaţie.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.