Criterii pentru alegerea unui aspirator bun

Scris de 

Unul dintre cele mai uzuale produse electrocasnice folosite în orice gospodărie este aspiratorul. Dar, la fel ca majoritatea produselor elecrocasnice, si acestea sunt de o mulțime de feluri și cu o gamă largă de funcții; ceea ce face din alegerea unui aspirator o adevărată provocare.

În mare parte totul se reduce la alegerea celui mai bun aspirator, la un preț cât mai bun, iar o variantă potrivită poate fi un aspirator de la Zelmer, pentru că această firmă oferă calitate la prețuri avantajoase.

Alegerea unui aspirator este cu atât mai grea cu cât utilizatorii casnici trebuie să renunțe la aspiratoarele fără sac de peste 1600 W; datorită reglementărilor Uniunii Europene trebuie să avem aspiratoare de până în 900W. Ce criterii trebuie să luam în considerare când alegem un aspirator?

Cu sac sau fără sac

Cele cu sac sunt cele mai populare de pe piață, dar daca sacul este de unică folosință, crește prețul pe ansamblu al aspiratorului.

Cele fără sac au devenit tot mai populare în ultimul timp pentru că oamenii au realizat că schimbarea sacului de unică folosință este o cheltuială în plus. La acestea există o cuvă din plastic sau metal detașabilă care trebuie golită. Modelele mai scumpe au e tehnologie de compactare a prafului.

Puterea de aspirare

Care e diferită de cea de consum, dar se influențează reciproc, pentru că un motor mai puternic crește automat și puterea de aspirare.

Filtrarea prin apa

Aceste modele de aspiratoare rețin praful într-un recipient cu apă și neutralizează pericolul de a umple casa de praf când este schimbat sacul sau în timpul aspirării. Dezavantajul este că trebuie să cureți recipientul și să schimbi apa după fiecare spălare.

Spalarea umedă

Aceste aspiratoare aspire și spală ca un mop, sau folosesc aburul pentru o curățare mai bună. Acestea au un recipient suplimentar pentru detergent și un rezervor pentru apa curate. Au un preț mai ridicat și sunt destul de greu de manevrat.

Roboții de aspirare

Acesta își face treaba singur, fără a necesita intervenția utilizatorului, cu excepția programării inițiale.

Sfaturi importante:

-         Sacul/cuva de praf trebuie curațate sau schimbate periodic;

-         Dacă aspiri o suprafață mai mare, este recomandat să faci pauze pentru a nu solicita și supraîncălzi aspiratorul;

-         Folosește peria destinată fiecărei suprafețe pe care vrei să o cureți.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.